Afbeelding
Foto: Eigen foto

mr. Natalie schrijft...

Liefde

Ja… de maand van de liefde, februari, is gestart. We kunnen ons ondanks alle maatregelen wentelen in liefde. Nee, even serieus, juist in deze tijd waarin nog veel onzeker is en velen zich powerless voelen, is liefde het antwoord. Liefde transformeert de manager in 'de herfst van zijn leven' van bijna-burn-out naar een krachtige en liefdevolle man die weer grenzen aangeeft, thuis zijn eigen passies weer oppakt en weer zorgt dat zijn prachtige ideeën worden gedragen op de werkvloer. Of de man die met hartklachten in het ziekenhuis wordt opgenomen en wiens vrouw zegt dat hij “iets moet doen, anders gaat het niet goed” ook via zijn werkgever de training mag doen en zo stap voor stap weer op de werkvloer terugkomt, gezond, met ritme, met beweging. Omdat hij weer echt durft te luisteren naar zijn hart. Wat dat te maken heeft met ondernemen of in mijn geval juridische problemen? Alles. 


Sinds ik in mijn werk ook echt durf te luisteren naar de stem van mijn hart, flowt het lekker. En zeker laat ik mijn hersens vooral het werk doen voor de juridische basis. Soms zelfs met een tweede stel hersens van een collega erbij als het bij de belangen van mijn cliënt om enorme bedragen gaat. Ook volg ik de ingeving van mijn hart. Omdat ik van velen om me heen hoor dat de onzekerheid ze mentaal aangrijpt en er meer slapeloze nachten zijn, voel ik het als mijn plicht om te delen over liefde. 


Niet de commerciële liefde die je op tv ziet of in de winkel rond Valentijnsdag. Maar wel die van zorg voor jezelf en je naasten. Bijvoorbeeld door na jaren plezier toch te stoppen met die wekelijkse vrijwilligersfunctie en te kiezen voor je gezondheid. Of de man/ vrouw die na jaren bijstand, weer het zelfvertrouwen heeft om zich om te scholen en weer lekker aan de bak gaat. In een samenleving waar veel mensen zich machteloos voelen omdat er nog steeds maatregelen gelden van onder meer afstand en mondkapjes, ondanks dat velen netjes hebben gedaan hebben wat de overheid ons heeft gevraagd, is het enorm belangrijk met liefde te gaan strooien.


Dus vanaf mijn heerlijke schrijfplek en met het gedimde licht aan, wil ik je uitnodigen om de komende maanden je liefde te delen. Hoe? Door de mensen die je tegenkomt op straat of in de winkel met enthousiasme te begroeten, je dierbaren te vragen waar je kan helpen, wel dat kaartje te sturen naar je tante die al jaren alleen woont nadat haar man is overleden. En bovenal je innerlijke blijheid te blijven voelen als het leven anders lopen dan je had gehoopt. Ik wens je een liefdevolle maand!


Aloha, 

Natalie Sylvette Bakker