Ferre, Linda, Suzanne en Bas bij het kantoor aan de Abbewaal.
Ferre, Linda, Suzanne en Bas bij het kantoor aan de Abbewaal. Foto:

Tessels onderdak

Suzanne en Bas Kruk zijn de nieuwe eigenaren van Tessels Onderdak. Zij nemen het bedrijf per vandaag over van Linda Boerse en Ferre van Bommel. Grootste verandering is de verhuizing van De Koog naar de Abbewaal in Den Burg.

"We stoppen op ons hoogtepunt. Die luxe is weinig mensen gegeven. Ik werk hier nu negen jaar, Linda al sinds haar achttiende. Wij zijn toe aan een nieuwe uitdaging en het is dan prachtig dat het bedrijf in Texelse handen blijft en niet onderdeel wordt van een grote overkantse partij", stelt Ferre.


Linda vult aan: "Er was frisse energie nodig en die is er nu. Wat ik precies ga doen, weet ik nog niet. We vinden wel weer wat leuks. Eerst eens even tot rust komen."


Suzanne werkt sinds augustus bij Tessels Onderdak. "Maar toen ik hier begon met werken, hadden we al een bod gedaan. We waren er relatief snel uit. Mensen in mijn directe omgeving waren eerst wel verbaasd. Ik heb heel lang gezegd dat ik nooit ondernemer wilde worden. Maar toen ik via Birgit Schumann erachter kwam dat dit bedrijf te koop stond, veranderde dat. Birgit is al jaren een vriendin van me en werkt hier ook. Zij was erg enthousiast. Ik heb jaren in deze sector gewerkt bij o.a. de Pelikaan/ Van der Valk en ben nu heel blij dat we deze stap kunnen zetten."


Bas blijft op de achtergrond. "Mijn hart ligt in de zorg, ik heb mijn baan op de ambulance in Amsterdam. Daarbuiten ga ik Suzanne natuurlijk zo veel mogelijk ondersteunen, maar het is echt haar ding."


In de portefeuille van Tessels Onderdak zo'n zestig accommodaties, waarvan veel familiehuizen. "De één wat luxer, de ander iets gewoner. Maar allemaal netjes en schoon. Wij bieden bewust niet alleen huizen aan voor het hogere segment, maar ook voor Jan Modaal. In een groot deel van onze huizen zijn honden welkom. We merken dat er vraag naar is. Juist omdat wij kleinschalig zijn, blijft het contact heel persoonlijk. Dan komen mensen terug", stelt Ferre.


Suzanne haakt in: "De verhuizing naar dit pand is ook de enige grote verandering die voorlopig wordt doorgevoerd. De kantoormedewerkers houden we aan en ook de schoonmaakploeg blijft. Dat is ook nodig, want we hebben alles in eigen beheer. Van contact met de eigenaren, de huurders, de onderhoudsmensen en we regelen zelf de schoonmaak. De eigenaar van het vakantieverblijf die ons inschakelt, heeft er zelf geen omkijken meer naar."