Britt Kikkert op Allstar Texel.
Britt Kikkert op Allstar Texel. Archieffoto

Succesvol dressuurweekend voor Britt Kikkert

Succes op dressuur

voor Britt Kikkert


In de compleet vernieuwde Manege Akenburg mocht afgelopen weekend weer een dressuurwedstrijd worden gehouden. Dit gebeurde in de vorm van een meetmoment. Dit is een wedstrijd zonder prijzen, maar wel voor punten. 


De 11-jarige Britt Kikkert verscheen aan de start met maar liefst twee pony’s en een paard. Met het paard Dark Knight Texel debuteerde zij dit jaar in de wedstrijdsport en begon in de klasse L1. Ze wist in slechts drie wedstrijden maar liefst 15 winstpunten bij elkaar te rijden met scores van 70-78%. Ook met de pony’s ging het afgelopen weekend niet onverdienstelijk. Zowel met Himmeren’s Goudtopaas als met Allstar Texel behaalde zij maar liefst zes winstpunten in de klasse L2. In wedstrijdverband had Kikkert zich zesmaal naar een eerste plaats toe gereden.

Marloes van der Vis reed na een trainingsweekje bij icoon Tineke Bartels met Habibi BH ook niet onverdienstelijk in de klasse M2. Zij behaalde de laatste twee winstpunten en promoveerde naar de hogere Z1-klasse. Zij behaalde twee mooie winstpunten en in de einduitslag stond zij tweemaal op een eerste plaats. Marleen Bergamin reed ook twee mooie proeven met het paard Ietske. Maar liefst vier winstpunten waren het resultaat. 

Marilyn Brouwer reed met haar merrie Sylvona twee nette proeven in de klasse ZZ-licht en behaalde twee winstpunten. Hiermee had zij tweemaal op een eerste plaats gestaan, maar nog mooier voor Brouwer was de promotie naar de subtop klasse ZZ-Zwaar. Deze klasse wordt op Texel niet meer aangeboden in de basissport. Haar wedstrijdcarrière zal zich met deze promotie verplaatsen naar de vaste wal. 

Maar liefst drie winstpunten waren er voor Lianne Wetenkamp met Limonchello in de klasse B en twee mooie winstpunten waren er voor Romina Winnubst op Pink Lady in de klasse M2. Sabine van der Wal (M1), Annemieke Bos (M1), Mayke Rentenaar (B) en Roos Bloemendaal (Z1) behaalden alle vier een winstpunt.