Stijging corona

Texel heeft het aantal positieve testen op corona de afgelopen dagen stevig zien stijgen.

Zondag was er op het dashboard van de Rijksoverheid melding van liefst 56 positieve testen. Dat is het hoogste aantal op één dag op Texel sinds het begin van de coronacrisis in maart 2020.

Vrijdag was er sprake van 43 positieve testen, eveneens een hoog aantal voor Texel. Andere dagen waren de aantallen positieve meldingen lager. In totaal staat het aantal coronabesmettingen op Texel sinds maart 2020 op 1765 (inclusief maandag 24 januari). De hoge aantallen van de afgelopen dagen leiden in het dashboard niet tot veranderingen in het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens als gevolg van corona. Die aantallen staan al maandenlang onveranderd op respectievelijk zeven en vier. 

De forse stijging van de afgelopen dagen past in het landelijk beeld dat in heel Nederland het aantal besmettingen fors is gestegen, maar dat de omicron-variant die momenteel rondgaat niet leidt tot stijgingen in de ziekenhuisopnames en overlijdens. De WHO liet zondag weten dat de pandemie daarmee mogelijk op weg is naar een eindfase.