Afbeelding
Foto: Job Schepers

De Krim wapent zich tegen overnames

Toerisme

De Krim heeft de “Stichting Continuïteit” opgericht. Het doel is duidelijk: zorgen dat er ingegrepen kan worden als grote (internationale) partijen aandelen aankopen om uiteindelijk een meerderheidsaandeel in De Krim te bemachtigen. “De Krim is Texels en dat moet ook zo blijven. Dat vinden de aandeelhouders en dat vindt de directie”, licht Krim-directeur Iwan Groothuis toe.

Kort samengevat houdt de beschermingsmaatregel in dat De Krim een zodanig aantal aandelen kan uitgeven aan de Stichting Continuïteit, dat die Stichting de absolute meerderheid van stemmen en daarmee de doorslaggevende zeggenschap in de onderneming verkrijgt

Hoewel in de statuten van De Krim al de nodige bepalingen zijn opgenomen om te voorkomen dat een persoon of bedrijf een doorslaggevend belang krijgt in De Krim, biedt dat echter geen honderd procent garantie tegen mogelijke ‘vijandelijke overnames’ van overkantse partijen, zoals recentelijk gebeurde bij camping De Driehoek. “Om dit risico weg te nemen is een extra beschermingsmaatregel ingevoerd, waarbij het mogelijk is om preferente aandelen uit te geven aan een speciaal daarvoor opge..