De expositie in het Glazen Paleis.
De expositie in het Glazen Paleis. Foto: Jeroen van Hattum

Aan vier kanten kunst bekijken

Expositieruimtes mogen als gevolg van de coronamaatregelen op het moment nog niet open zijn, maar daar hebben vier Texelse kunstenaars een alternatief voor gevonden.

Zij exposeren sinds een paar dagen hun werken achter het glas van het Glazen Paleis in het park in Den Burg. Het werk is er in alle rust rondom aan vier kanten te bekijken. Het bewaren van de 1,5 meter afstand moet ook geen probleem zijn. Er is werk te zien van Cobie Bremer, Piet de Bruin, Ab Kouwenhoeven en Marja van Etten. Cobie Bremer maakt werk van voornamelijk wol en zijde. "In haar zoektocht naar de mogelijkheden van geverfde en ongeverfde wol, waarbij de structuren het accent vormen, vindt zij steeds weer een nieuwe uitdaging." Piet de Bruin maakt zowel realistisch als abstract werk van allerlei soorten hout. "Soms is de vondst van een stuk hout waarin een bepaalde vorm te zien is al genoeg om het te conserveren tot een bijzonder kunstwerk."

Ab Kouwenhoven schildert met acryl op doek. "Hij laat zich mede inspireren door het Texelse landschap. Zo zijn er twee werken te zien van De Slufter in al haar schoonheid." Marja van Etten, maakt voornamelijk abstract werk van papier, hout en draad verbonden met acryl. "Een uitdaging is om met haar werk schoonheid te delen met de kijker."