Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Theo Maassen in Kapsalon De Toegift

Omgedoopt in “Kapsalon De Toegift” biedt het gelijknamige theater in Den Hoorn woensdag 19 januari een podium aan cabaretier Theo Maassen. Daarmee geeft het theater gehoor aan de ludieke protestactie “Kapsalon Theater”.


De landelijke protestactie tegen de aanhoudende sluiting van de cultuursector is een initiatief van cabaretiers Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge. Naast Theo Maassen doen onder andere Jochem Myjer, Claudia de Breij, Dolf Jansen, Roué Verveer en Rayen Panday mee. Maandag was de stand dat er verspreid in het land 35 theaters meedoen.

Berry Lussenburg van De Toegift: “We hadden er amper over kunnen nadenken of werden zaterdag al gebeld door het management van Theo Maassen of we mee wilden doen. Natuurlijk willen we graag helpen. Theo is een grote naam, die veel publiciteit losmaakt. Dat hebben we inmiddels al gemerkt. Tijdens de hele coronaperiode hebben we ons vaak de vraag gesteld: hoe zit het allemaal qua regels. We hebben er altijd een mouw aan kunnen breien. Maar het wordt steeds vager. Ook daarom is het goed dat er met deze ludieke actie aandacht voor komt.”

"Kapsalon De Toegift” opent woensdag om 15:00 uur en sluit om 17:00 uur. De leesvoorstelling van Maassen begint om 15:30 uur. Er gaat daadwerkelijk een kapster aan de slag. Anita van De Haarzaak richt een kapsalon in, waarin ze tijdens de voorstelling gaat knippen. Er kunnen twee personen tegelijk in de salon (alleen op afspraak), in de zaal worden veertig tot vijftig toeschouwers toegelaten (reserveren verplicht) Ieder op anderhalve meter afstand, de horeca blijft dicht. "We willen de kat niet op het spek binden, het moet ludiek blijven, puur om de aandacht op de cultuursector te vestigen. QR-code verplicht (wat in een reguliere kapsalon niet verplicht is) en ook een mondkapje is noodzakelijk. Alleen op afspraak, reserveren via 06-46134374. Gezien de belangstelling maandag is het zeer waarschijnlijk dat alle plaatsbewijzen al zijn vergeven.

Horeca

Verspreid over Texel openden een aantal horecazaken zaterdag de deuren, uit protest tegen de aanhoudende sluiting van de sector. Twee zaken in Den Burg en De Koog werden op last van de politie gesloten omdat ze nog erg laat open waren. Volgens de gemeente zou er alleen bij excessen opgetreden worden en daarvan was in deze gevallen sprake.