GGD drie dagen op gemeentehuis voor boosteren en kindervaccins

Het gemeentehuis in Den Burg is van zaterdag 29 januari tot en met maandag 31 januari opnieuw in gebruik als vaccinatiepost van GGD Hollands Noorden.

Zaterdag 29 januari is de vaccinatiepost in het gemeentehuis specifiek in gebruik om Texelse kinderen van 5 tot en met 11 jaar een kinderdosis van het vaccin van BioNTech/Pfizer te geven. Dat gebeurt op afspraak waarvoor ouders/verzorgers van de doelgroep een uitnodiging krijgen.


Zondag 30 en maandag 31 januari is de vaccinatiepost beide dagen geopend voor Texelaars die nog geen boosterprik hebben gehad. Zij kunnen tussen 10:00 en 18:00 uur zonder afspraak het gemeentehuis binnenlopen om de booster te halen. Er moet wel een identiteitsbewijs worden meegenomen.

Volgens de GGD is er binnen de gemeentelijke gezondheidsdienst weer ruimte ontstaan om ook op Texel actief te zijn nu de grootste druk om zo snel mogelijk zoveel mogelijk boosterprikken in Noord-Holland Noord te zetten achter de rug is. De GGD heeft op de vier bestaande vaccinatielocaties in Den Helder, Alkmaar, Middenmeer en Hem (West-Friesland) sinds 19 november ruim 230.000 bewoners (van 18 jaar en ouder) geprikt.


Voor de kinderen van 5 tot en met 11 jaar geldt dat er één ouder/verzorger moet meekomen omdat de kinderen minderjarig zijn. Beide ouders/verzorgers moeten toestemming geven voor de vaccinatie. Er wordt ter plekke rekening gehouden met prikangst die kinderen kunnen hebben. Na acht weken moeten de kinderen een herhalingsprik krijgen.