Afbeelding
Foto:

Duurder bootkaartje zwakt drukte niet af

"De kaders van het toeristisch bezoek worden niet bepaald door de prijs van het bootkaartje, maar door het Toeristisch Toekomstplan Texel. "

Dat statement maakte Franck van de Broeck, president-commissaris van TESO, tijdens de online vergadering vrijdag op het verwijt dat de drukte op het eiland het gevolg is van de lage boottarieven en de suggestie dat TESO haar tarieven moet verhogen om het aantal bezoekers van Texel te beperken. “Zo werkt dat niet.”

TESO dat in 2022 wéér de tarieven niet verhoogt. Het lijkt zo gewoon. Van den Broeck: “Maar het is natuurlijk niet gewoon dat een vervoersorganisatie in twee decennia haar diensten tegen zo ongeveer hetzelfde tarief levert en dat inflatie en toegenomen inkoopkosten worden opgevangen zonder de verkoopprijs te verhogen.

ToeristischToekomstplan

Het relatief goedkope bootkaartje maakt volgens menigeen de drempel om naar Texel te komen té laag. Van den Broeck: “Het is niet de verantwoordelijkheid van TESO om de vervoersvraag te dempen. Dat is net zoiets als vragen aan de slager om zijn vlees duurder te maken zodat mensen minder vlees gaan consumeren. “Toerisme hoort bij Texel”, schrijft wethouder Huisman in haar voorwoord van het Toeristische Toekomstplan Texel. Het is met datzelfde plan dat de kaders voor het toeristisch bezoek aan Texel wél worden bepaald. Niet met de prijs van het bootkaartje.

Ten tweede is de prijselasticiteit van de vervoerstarieven minimaal. Als de karbonade of biefstuk twee keer zo duur is, dan eten we daarvan minder. Bij de TESO-tarieven werkt dat mechanisme niet, want de kosten van de overtocht vormen, zelfs indien deze flink worden verhoogd, slechts een klein deel van de totale kosten van een bezoek aan Texel. Ook bij een substantiële verhoging van de tarieven blijft de vraag onverminderd groot. En laten we dan in ogenschouw nemen dat wanneer de normale tarieven stijgen, het tarief dat Texelaars betalen voor de veerdienst ook stijgt op basis van de directe koppeling aan de normale tarieven. Dat is een gegeven waar we niet onderuit komen.

Tariefsverhoging is niet de manier om de drukte op Texel af te zwakken en zeker de Texelse gebruikers van de veerdienst zijn daar niet mee gediend. Bovendien doet dit afbreuk aan onze statutaire doelstelling. We zijn in 1907 opgericht om de bereikbaarheid te verbeteren en daar zullen we ons altijd voor blijven inzetten. Niettemin blijft het bijzonder dat de TESO tarieven in 2022 wederom niet stijgen. Rekent u er niet op dat dit de komende 20 jaar evenmin zal gebeuren. Het blijft immers nodig om te investeren in nieuwe schepen en ook het doorbelasten van BTW is op termijn onvermijdelijk.”