Afbeelding
Foto: Sytske Dijksen

Dierenverzorgers niet door hek Defensie

Dierenverzorgers van Ecomare die van het weekend een verzwakte zeehondenpup wilden ophalen van De Hors werden verrast door aangepaste toegangsregels bij het hek van de Joost Dourleinkazerne. Ze kwamen het kazerneterrein niet op, waardoor ze de pup niet konden bereiken.


Sytske Dijksen stuitte zondag langs de zuidpunt van De Hors op een hoopje zand. Het bleek een jonge grijze zeehond (foto). Het beestje bewoog nog wat, maar had een ontstoken oog. Daarop belde ze Ecomare. “Over het strand lukte niet, dus gingen ze langs de kazerne. Het water steeg, de pup lag onbeweeglijk op de waterlijn", meldt ze op Facebook. 

Ze kreeg bericht van de zeehondenverzorgers dat ze de sleutel van het hek naar het pad niet mochten gebruiken. Onze navraag bij de bewaker van de Mok leverde geen reactie, maar er elders wordt gemeld dat sprake zou zijn van gewijzigde toegangsregels. Zelfs politie, brandweer en Staatsbosbeheer zouden geen toegang meer hebben.” Het Rijksvastgoedbedrijf verwijst voor een reactie door naar het Ministerie van Defensie, maar dat reageerde tot dusver niet op onze vragen.

Ook Ecomare kon de kwestie nog niet bespreken met Defensie, maar vertrouwt er op dat er een oplossing komt.

Mocht dat zo zijn, dan komt die te laat voor de pup, die het niet heeft gehaald. (Foto: Sytske Dijksen)