De brandweer blust het vuur in de papiercontainers.
De brandweer blust het vuur in de papiercontainers. Foto: Willem Sangers

Brand in papiercontainer scouting loopt goed af

Brand in de papiercontainers van Scouting Texel in Den Burg is woensdagmiddag ook maar net goed afgelopen. Een voorbijgangster zag aan het begin van de middag dat er brand in de voorste container aan de straatzijde was ontstaan, waarna ze meteen een aantal scouts die binnen in het scoutinggebouw waren waarschuwde. Rodi Bakker en Bas Hopman van de scouting konden vervolgens meteen in actie komen met een tuinslang en een paar emmers water om het vuur te bestrijden. 


Ingmar Veeger, die ook voorbij kwam, alarmeerde de brandweer. Die was vervolgens snel ter plekke om de brand te bestrijden en uit te maken. Doordat de wind ongunstig stond, was het vuur al overgeslagen naar de tweede papiercontainer waardoor beide containers in de brand stonden. 


De brand ging gepaard met forse rookontwikkeling. De brandweer voerde na het blussen inspectie uit om te zien of verder alles weer in orde was. De oorzaak van de brand is niet bekend. De scouting zamelt het oudpapier in om activiteiten voor de leden te kunnen betalen.