Uit de school geklapt

Een andere kerst


Nog twee weken te gaan, de voorbereidingen voor alle kerstactiviteiten waren in volle gang. Wat voor ons ver weg leek kwam toch ineens wel heel dichtbij. Zondag gingen er allerlei geruchten rond van coronabesmettingen in het dorp. Helaas bleekt dit maandag op school ook werkelijkheid te zijn. Twee kinderen uit groep 3-4-5 zaten met een positieve test thuis. Dinsdag kwamen daar drie kinderen bij. Al snel werd besloten om de hele groep naar huis te sturen en thuisonderwijs te geven.

Tot grote schrik kwamen er woensdagochtend ook twee positieve testen in groep 1-2. Er spookten allerlei vragen door ons hoofd: "Wat gaan we doen? Wat is wijsheid? Raken wij nu ook besmet? Hoe moet het verder?"

Na overleg met andere directeuren hebben we het wijze besluit genomen om ook groep 1-2 naar huis te sturen. Gek genoeg bleven de besmettingen in groep 6-7-8 uit.

We begrepen allemaal dat de kerstlunch niet door zou gaan. Allemaal teleurgestelde gezichten van kinderen en juffen. "Hoe gaan we het nu regelen?" Maar daar was de ouderraad. Zij zijn niet voor één gat te vangen! Binnen no-time was daar de oplossing: voor ieder kind een lunchpakketje thuis met heel veel lekkers. Natuurlijk niet gezellig om alleen te eten dus de juffen regelden een online-meet, zodat we met de hele klas toch nog een kerstlunch hadden. Aandacht voor de kerstsfeer thuis en een leuk kerstverhaal ontbrak natuurlijk niet. Iedereen luisterde aandachtig onder het genot van een heerlijk broodje.


Elk voordeel heeft z’n nadeel. Aangezien de hele school zo goed als leeg was had groep 6-7-8 alle ruimte om door de school verstoppertje te spelen. Wat in goede aarde viel. Ook zij hebben genoten van een heerlijk verzorgde kerstlunch.

Ouderraad van Durperhonk, jullie doen zoveel goeds. Ook nu is weer gebleken dat we niet zonder jullie kunnen. Namens ons allen bedankt!


Puck van Hardeveld en Mâry Koorn,

Leerkrachten Durperhonk