Afbeelding
Foto: Texel

Verbazing CDA over bordenplannen Hogeberggebied

Algemeen

Het CDA heeft met verbazing gereageerd op het door het college verlenen van toestemming voor een flink aantal informatieborden in het Hogeberggebied. De partij noemt het - in de persoon van Veronne Koot - “Een regelrechte vertrutting en verpretparking van een uniek en sfeervol landschap.” De partij ziet alternatieven die minder impact hebben op de omgeving.


Alle rode markeringen geven een informatiebord aan.

Het verlenen van een omgevingsvergunning voor het project ‘Boeren, Vissers en Buitenlui’. Binnen dit project werden bijvoorbeeld foto’s van de visserij op de haven van Oudeschild geplaatst, een nieuw wandelpad aangelegd en werden ‘de Zeven pannenkoeken opgeknapt’.


De bebording is het CDA echter een doorn in het oog, de partij wijst daarbij op gemaakte afspraken. “Op 19 september 2018 is het beheerplan Straatmeubilair 2019-2023 door de raad vastgesteld. Hierin is als beleidskader opgenomen: ‘Binnen de wettelijke kaders streeft de gemeente naar zo min mogelijk bebording. Dit past binnen de ambitie en kernwaardes om in de openbare ruimte rust en ruimte uit te stralen. Dit geldt evenzeer voor al..