De bakploeg van Oliebollen Texel aan het werk in De Cocksdorp.
De bakploeg van Oliebollen Texel aan het werk in De Cocksdorp. Foto: Ruud Weijers

Oliebollen op Texel doen het goed

De oliebollen deden het goed in de laatste dagen van het jaar op Texel. Ze werden op diverse plekken gebakken en verkocht.

Oliebollen Texel van Ruud Weijers en Marc Prins was volop in de weer om opnieuw geld in te zamelen voor de Stichting Aangehaakt Texel die zich inspant voor de meervoudig gehandicapte Damian in De Koog. Volgens Ruud wist iedereen van de ploeg wat hij of zij moest doen, waardoor er stevig doorgebakken kon worden.

Gymvereniging Texel was eveneens volop actief met de oliebollen en stond ze te bakken aan de Vogelenzang in Den Burg waar de oliebollen ter plekke werden verkocht. Leden van GVT en de Lions waren op Oudjaarsdag ook op pad met de oliebollen om ze aan huis af te leveren. De opbrengst is bestemd voor GVT. Gymvereniging Oudeschild (GOS) verkocht oliebollen en appelbeignets ten bate van de club. Die werden gebakken door Timmer en een belangrijk deel van de opbrengst is bestemd voor de gymvereniging. Een klein team was op Oudjaarsdag al vroeg in touw om meer dan 1200 oliebollen en zo'n 250 appelbeignets verpakt in zakken aan huis te bezorgen, zodat iedereen bij de koffie oliebollen had. Bakker Timmer hield net als in 2021 op Oudjaarsdag aan de Schilderweg in Oudeschild een ‘Oliebollen Drive-Through' waar iedereen met de auto doorheen kon om oliebollen af te halen.