Wat ik zeggen wou

Voorrangskaart

Een heel goed idee, die Texelse Voorrangskaart voor “de echte Texelaars”.


En ook die dertig jaar knipkaart kwam heel sympathiek over... Jullie, die minimaal dertig jaar op Texel wonen, hebben dit eiland immers op de kaart gezet… En die Texelaars, die hier zeg maar, slechts 25 jaar wonen… Ja, dat is toch minder…..Die maar naar de overkant dan….En wij, die hier pas zijn komen wonen….de importpensionado’s dus….die zouden hier de verzorgingshuizen vullen….die kant moeten we niet op….Dan glijdt Texel nog verder af….Kijk maar naar Den Hoorn….


Wanneer we dit even breder trekken, hebben we ook mooi een oplossing voor de hier aanwezige buitenlanders…. die hebben soms maar een knipje op de kaart…. dat kan dus nog wel even duren, voor die “club member” zijn… Dat moeten we dus als Texelse Gemeenschap gaan oplossen…..We zouden ze bijvoorbeeld achteraan kunnen laten staan in de winkels….zodat de “echte Texelaars” niet zo lang op hun beurt zouden moeten wachten…..Of meteen maar naar de vaste wal sturen, of nog beter….de expat opvangen in zijn eigen vertrouwde omgeving b.v. Turkije of Suriname, om maar iets te noemen…… De bejaarde Texelaar kan op deze manier altijd op Texel blijven, en van zijn eigen omgeving met familie en vrienden blijven genieten…..Het kan toch niet zo zijn dat de Texelaar, die dit eiland heeft opgebouwd, geen voorrang zou mogen krijgen op de pensionado, die hier is komen neerstrijken….


Wegkijken wordt de oplossing niet Henk!! Ik kies voor “De Texelse Voorrangskaart”. En zoals jij terecht zegt; rechtop lopen, verwijd je blik… Overigens, Henk, beste visionair….Ik denk, dat je met deze blik aardig krom loopt……


Met vriendelijke groet; 

Peter van Efferen

Oudeschild