Kelly Vonk: "Alles waarbij de muziek lekker hard mag vind ik leuk om te doen!"
Kelly Vonk: "Alles waarbij de muziek lekker hard mag vind ik leuk om te doen!"

Altijd een bekende in de buurt is fijn

Vertel eens wat over jezelf en je achtergrond?

Hoi! Mijn naam is Kelly Vonk, ik ben d'r ien van Rob Vonk en Trea Boogaard. Een paar dagen geleden op 31 december ben ik 30 jaar geworden. Ik woon in Den Burg en heb sinds 2,5 jaar een relatie met Giel Drijver. In 2013 heb ik mijn eigen bedrijf opgestart; Kelly Dynamics. Ook werk ik nog bij de kledingzaak Shoeby in Den Burg.


Geboren en getogen op Texel?

Ja zeker! In 1991 ben ik geboren in Den Burg en ben altijd in Den Burg blijven wonen. Wel heb ik twee jaar in een studentenhuis in Haarlem gewoond, voor een studie aan het CIOS, maar dit voelde nooit als thuis. Thuis was altijd nog op Texel. Mijn broertje Edward heeft wel zijn thuis gevonden in omgeving Haarlem, die woont nu in Zandvoort. 


Heel veel lol in het geven van de lessen

Wat voor werk doe je?

Sinds januari 2020 hebben Lust For Sport en ik (Kelly Dynamics) onze eigen sportlocatie aan de Bernhardlaan. Ik heb hier mijn eigen zaal om groepslessen te geven, Lust For Sport heeft een grote fitness met groepsruimte. Op dit moment geef ik deze groepslessen: Jumping Fitness, Xcore, LXR en Pilates. De bedoeling is om in 2022 eindelijk uit te gaan breiden met een groter lesaanbod, door de omstandigheden m.b.t. corona is dit er nog niet van gekomen. 

Mijn werk bij de Shoeby vind ik een leuke afwisseling en gezellig met collega's en de Texelaars die komen shoppen. Over het algemeen werk ik daar één dag in de week en extra op invalbasis.


Wat heb je met sporten en bewegen?

Vroeger op school vond ik gym verschrikkelijk, ik heb altijd een hekel gehad aan balspelletjes etc, maar ik ging met heel veel plezier naar de danslessen van Artex en daar is dan ook mijn passie voor bewegen ontstaan.

Nu vind ik sporten heerlijk, maar ik heb vooral heel veel lol in het geven van de lessen. Alles waarbij de muziek lekker hard mag vind ik leuk om te doen! Op dit moment geef ik 13 uur per week over vier dagen verdeeld les en sport ik hiernaast zelf eigenlijk weinig, mijn lichaam heeft de rust in het weekend soms echt nodig. 


Wat doe je zoal in je vrije tijd op Texel?

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om met m'n vriend, vriendinnen, m’n moeder of schoonouders spelletjes te doen, qwixx, keer op keer, skip bo. Alle welbekende coronaspelletjes, maar ook bordspelletjes vind ik leuk.

Ook hou ik ervan om lekker te wandelen in de natuur of om gewoon lekker lui op de bank te netflixen. Sinds een half jaar hebben Giel en ik twee poesjes, waar ik ook erg graag mee speel en knuffel!


Hoe ervaar je de mensen op Texel?

Oei, lastige vraag! Want er zijn zoveel verschillende mensen. Over het algemeen ervaar ik de mensen als sociaal en behulpzaam, iedereen staat voor je klaar! Wat zou er op Texel vooral moeten blijven zoals het is? 

Wat ik zelf heel prettig vind is dat er voor een groot gedeelte nog steeds een ons kent ons gemeenschap is. Het gevoel dat er altijd een bekende in de buurt is vind ik fijn. De veiligheid die we hier kennen is iets om zuinig op te zijn. Van mij hoeft het eiland niet 'groter’ en 'voller'.


Wat zou er op Texel anders mogen?

Zoals veel jongeren hier op het eiland zou ik de huizenprijzen graag anders zien, juist omdat ook heel veel jongeren op het eiland zelfstandig ondernemer zijn is het bijna onmogelijk om zonder hulp van familie een huis te kunnen kopen. Maar ook een gezinswoning huren is lastig, veel wordt of in de verkoop gezet en/of je moet heel lang ingeschreven staan.


Wie verdient er een grote pluim op Texel?

Alle ondernemers die tijdens de corona periode het beste ervan hebben geprobeerd te maken. Ondanks alle maatregelen en Lockdowns zijn er toch gelukkig veel ondernemers overeind gebleven door leuke initiatieven. Iedereen die daar aan bijgedragen heeft verdient een pluim! We moeten het tenslotte met z'n allen doen en daar mogen we best trots op zijn!


Hoe heb je de coronatijd beleefd?

In januari 2020 openden wij onze nieuwe sportlocatie en twee maanden later moesten we al onze deuren sluiten, dat vond ik heel heftig. Maanden waren we bezig met klussen en voorbereiden, we waren er helemaal klaar voor en hadden grootse plannen, dat is allemaal uitgesteld. We zijn nu voor de derde keer gesloten en doordat de maatregelen steeds veranderen hebben we een hoop gedaan, wat we misschien anders nooit gedaan zouden hebben. We hebben zowel in de sneeuw als in de hittegolf buiten gesport, met koptelefoons (silent disco) om de buurt te ontlasten en we geven lessen via ZOOM en Facebook. Wat ook wel weer zijn charme heeft, de afgelopen weken zag ik iedereen thuis in de woonkamer met de kerstboom op de achtergrond.


Hoe kijk je tegen het toerisme aan?

Op de toeristen op Texel ben ik wel eens jaloers, zij hebben de tijd om in alle rust echt te genieten van Texel. Als Texelaar ben je toch altijd dichtbij je werk en kom je altijd overal bekende tegen. Soms baal ik ook wel van de drukte op Texel, bijvoorbeeld als er in de zomer geen plek is op het terras, of als alle strandpaviljoens al vol gereserveerd zijn op mooie dagen. 


Wat doe je over vijf jaar? 

Ik kijk niet vaak naar de toekomst, door de afgelopen 2 jaar durf ik niet echt meer te dromen. Maar over 5 jaar hoop ik echt goed te kunnen leven van mijn eigen bedrijf, dat ik de plannen en dromen die ik voor de coronaperiode had, eindelijk kan gaan waarmaken. En ik hoop dat Giel en ik dan inmiddels een huisje hebben gevonden en misschien al wel kind, we zullen zien.


Wie zou je graag in een volgende "Eiland Van..." willen zien? 

Één van mijn beste vriendinnen Iris De Lugt, samen met Pim hebben zij drie jonge kindjes en runnen ze allebei hun eigen bedrijf. Daar heb ik echt respect voor. Natuurlijk weet ik een hoop over haar als vriendin, maar “Eiland Van..’ stelt vragen die ik zelf nooit zou stellen. Ik ben benieuwd!