De raad die in 2018 meteen na de vorige verkiezingen werd geïnstalleerd. Voor de goede orde: toen was er nog geen sprake van een rondwarend coronavirus en ook niet van 1,5 meter afstand houden.
De raad die in 2018 meteen na de vorige verkiezingen werd geïnstalleerd. Voor de goede orde: toen was er nog geen sprake van een rondwarend coronavirus en ook niet van 1,5 meter afstand houden. Foto: Jeroen van Hattum

Terugblik raad: Politiek kan gaan warmdraaien voor raadsverkiezingen op 16 maart

Algemeen Gemeenteraadsverkiezingen

Nog zeventig dagen te gaan en dan worden op woensdag 16 maart de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Op Texel gaat het om vijftien zetels in de raad.

De politieke partijen zijn op het moment aan het warmdraaien voor de verkiezingscampagnes. Zoals de vlag er op het moment bijhangt, doen er op Texel zes partijen mee aan de verkiezingen. Dat zijn Texels Belang, VVD, GroenLinks, PvdA, CDA en D66. Texel 2010 doet niet mee. Of er mogelijk nog een nieuwe politieke partij meedoet aan de verkiezingen is op het moment niet te zeggen. In de volksmond doet het verhaal de ronde dat oud-wethouder Edo Kooiman met een eigen partij bezig zou zijn, maar dat is geen zekerheid. Kooiman zelf zegt daar desgevraagd niets over te kunnen zeggen en gaat er inhoudelijk ook niet op in.