Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Den Burg, het sfeervolle winkelhart van Texel

Ondernemersvereniging Den Burg, Winkelhart van Texel heeft er ook deze winter voor gezorgd dat het grootste dorp van het eiland toch knus en sfeervol oogt. 

De sfeerverlichting siert de straten en het Glazen Paleis - in het dit jaar gerenoveerde park De Wezentuin - wordt doorlopend aangekleed passend bij de periode van het jaar. Zo staat er rond de feestdagen een prachtige, professioneel opgetuigde kerstboom. Den Burg is dan ook zeker een plek die je niet wilt overslaan tijdens een vakantie op Texel. Op het gebied van winkels is het aanbod in Den Burg verreweg het grootst. Hierdoor is het aangename op een perfecte manier met het noodzakelijke te combineren. Ben je net die ene boodschap vergeten? In Den Burg vind je ongetwijfeld wat je zoekt. Daarnaast beschikt Den Burg over verschillende winkels op het gebied van wooninrichting, een breed scala aan kledingwinkels en twee boekenwinkels.
Met de afronding van de bebouwing op de Groeneplaats heeft Den Burg weer twee fysiek verschillende pleinen: de Vismarkt en de Groeneplaats. Hiermee is de uitstraling van het centrum niet alleen enorm opgeknapt, het maakt daarnaast het winkelrondje weer compleet. Wie start op de Parkstraat kan wandelend een prachtig rondje maken via de Weverstraat en de Binnenburg. Vergeet niet om wel even rechtdoor te lopen op de Stenenplaats en de Hogerstraat door te struinen. Aan het einde van deze straat vind je bijvoorbeeld de Jumbo en de bioscoop, terwijl in de straat zelf diverse leuke winkels zijn gevestigd.

Tussen het shoppen door is het altijd lekker om even bij te komen onder het genot van een lekkere lunch of een biertje. De mogelijkheden in Den Burg zijn hiervoor bijna grenzeloos.