Afbeelding
Foto: Johan Habing

De Koog: ook in coronatijd een topbestemming

Bang dat je op vakantie dreigt om te komen van de honger als je geen zin hebt om zelf te koken? Wie verblijft in de buurt van De Koog hoeft zich daar geen zorgen over te maken, er zijn afhaalopties te over.

Van sushi tot patat en van 'hot wings' tot pizza, in De Koog zit je goed. Toen de maatregelen weer werden aangescherpt en dit betekende dat om vijf uur de deuren van de horeca moesten sluiten, gingen de restauranteigenaars niet bij de pakken neer zitten. Zij keken vooral naar wat wel kan. Voor 17:00 uur hebben alle restaurants en kroegen de deuren geopend en daarna draait men in de keukens volop door. Liefhebbers van Sushi hebben de de keus tussen Passie aan de Dorpsstraat en restaurant Kooger gevestigd in hotel Zeerust aan de Boodtlaan, terwijl men voor kip onder meer terecht kan bij Sjans en Pollo in de Dorpsstraat. Afhalen kan ook via de uitgebreide kaart van Strandhotel Noordzee. Zie voor de beste afhaalplekken ook www.txmaps.nl.

Hoewel de kroegen op tijd de deuren moeten sluiten, proberen zij er het beste van te maken. Zo houdt café De Jutter met regelmaat een Bingo op zondag. Neem vooral eens een kijkje en ontdek dat dit spel al lang niet meer het truttige campingspel van weleer is.

Naast horeca is De Koog ook in deze periode de plaats om gezellig te winkelen. In de winkels van De Koog vind je alles wat nodig is om deze vakantie tot een succes te maken. Kledingwinkels, souvenirs, een boekenwinkel, een slager en twee supermarkten. Neem ook zeker een kijkje bij Semke Delicatexel, al veertig jaar een begrip voor Kogers. En dit alles op loopafstand van strand en bos. Foto: Johan Habing.