Afbeelding
Foto:

Boswandeling 'De Dennen' - 7 km

Vanaf de Monnikenweg is in het Texelse bos (door texelaars 'De Dennen' genoemd) een mooie wandeling te maken van ongeveer zeven kilometer. 

Bos en hei wisselen elkaar af en ook de open velden met de Schotse hooglanders maken onderdeel uit van deze route. De route typeert zich door het grote aantal prachtige bospaadjes waar het licht nog net door de bomen schijnt. Dit zorgt voor sprookjesachtige taferelen.

Kies er voor deze route ook vooral even voor om een tijd niet met elkaar te praten en de natuur het werk te laten doen. Het zal u opvallen hoeveel verschillende vogels u dan hoort. De bonte specht is regelmatig te horen en in het open stuk zijn regelmatig roofvogels zoals de bruine kiekendief te zien.

Tussen de bomen groeit van alles en waar vroeg in het seizoen de wilde hyacinten kleur geven aan de bodem, nemen in het najaar andere planten zoals bijvoorbeeld roze winterpostelein het landschap over.

Naast een kakafonie van geluiden, is er ook een rijkdom aan geuren in het bos. De dennen en de loofbomen, allen met hun eigen kenmerken en geuren maken iedere wandeling een heuse ontdekkingstocht. En wie even moe is van het wandelen, weet altijd wel een plekje te vinden om even tot rust te komen. 

Als je de route te kort vindt, kun je tussen kilometer twee en drie eenvoudig een paar kilometer door het duingebied rond Ecomare aan de wandeling toevoegen.