Afbeelding
Foto:

Vier dagen Opera’s op Texel

Vanaf vrijdag 27 augustus staat Texel vier dagen lang in het teken van bijzondere optredens van binnen en buiten Texel tijdens de Opera4daagse, georganiseerd door Intorno en de Dutch Opera Studio in samenwerking met Stichting Texel Cultuureiland.

Het vierdaagse evenement opent met een programma waar je zelf ook mee mag spelen, roepen, spreken en zingen. Onder begeleiding van zanger Jeroen Manders, de op Texel niet onbekende dirigent Ellen Verburgt en regisseur Ben Schuiling wordt u door de eveneens als Texelse opera bekend staande Russenoorlog geleid. Aanvang 19.00 uur in de Burghtkerk in Den Burg.
Zaterdag 28 augustus brengt Opera- en muziektheatergezelschap Intorno 'Pilgrimgirl', een kleinschalige opera, eveneens in de Brughtkerk.
Zondag 29 augustus strijkt het gezelschap van de Dutch Operastudio op Texel neer. Deze zangers worden begeleid door de vermaarde zangeres Wiebke Göetjes. Deze zal de opera Suor Angelica inleiden. Uit de prachtige opera van Puccini worden tweemaal, om 13.00 uur en ook 15.00 uur de mooiste highlights geënsceneerd vertoond. De Opera Vierdaagse sluit af op maandag 30 augustus met een besloten voorstelling voor kinderen op de basisschool in Oudeschild.

De voorstellingen zijn gratis toegankelijk, maar vanwege de coronamaatrdegelen moet er wel van tevoren worden aangemeld. Dit kan eenvoudig door een e-mail te sturen naar: opera4daagse2021@gmail.com of aan te melden op de website: www.opera4daagse.nl.