Nederland. Uden, 11-04-2020, Portret, Zorgmedewerkers Bernhoven Ziekenhuis.
Lisa Kreemer
Photo: Jiri Buller (graag met puntjes op de u - dank u wel)
Nederland. Uden, 11-04-2020, Portret, Zorgmedewerkers Bernhoven Ziekenhuis. Lisa Kreemer Photo: Jiri Buller (graag met puntjes op de u - dank u wel) Foto: Jiri Buller

Zilveren Camera in De Burght

De rondreizende expositie van deelnemers aan de Zilveren Camera 2020 is van zaterdag 14 augustus tot en met zaterdag 25 september te bezichtigen in kerkgebouw De Burght in Den Burg.

De tentoonstelling is naar het eiland gehaald door de Stichting Texel CultuurEiland en bevat foto’s van Nederlandse beroepsfotografen, waaronder die van overall-winnaar Kees van de Veen. 

De Zilveren Camera is Nederlands meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek en documentairefotografie en wordt sinds 1948 uitgereikt. Jaarlijks kunnen Nederlandse beroepsfotografen hun werk inzenden. 


De expositie kent tien categorieën, variërend van politiek tot sport en cultuur en natuur. Op veel foto’s van 2020 is de impact van corona vastgelegd. Fotografen werkten noodgedwongen letterlijk met meer afstand tot hun onderwerpen, wat bijzondere beelden opleverde.

De expositie is dagelijks (behalve op zondag) open van 10:00 tot 17:00 uur. Entree €5,-; kinderen betalen €2.50.

In combinatie met het beklimmen van de kerktoren kost een kaartje €6,- respectievelijk €3,50.

Foto: Jiri Büller - Na de nachtdienst