Afbeelding
Foto:

Cinema Texel presenteert

De sfeervolle Texelse bioscoop in Den Burg vertoont de gehele zomer in twee zalen de nieuwste films voor jong en oud.

De Luizenmoeder
Hallo allemaal…Juf Ank en de andere welbekende gezichten van basisschool De Klimop zijn terug in hun eerste bioscoopfilm! Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Een nieuwe interim-directeur lijkt wat lucht te geven, maar zijn diens verregaande plannen voor digitalisering wel het beste voor de leerlingen? De kinderen komen in opstand en er duikt onverwacht ook nog een nieuwe liefde op. Een film vol humoristische en herkenbare situaties op en rondom het schoolplein.

Jungle Cruise
Disney's Jungle Cruise is een spannende rit over de Amazone met de komische kapitein Frank Wolff en de onverschrokken onderzoeker Dr. Lily Houghton. Lily reist van Londen naar het Amazone-oerwoud om een oeroude boom met helende krachten te vinden om de toekomst van de geneeskunde te veranderen. Op deze spannende zoektocht stuit het duo op eindeloze gevaren en bovennatuurlijke krachten en terwijl de geheimen van de verloren boom zich openbaren, worden de risico’s voor Lily en Frank nog groter, want hun lot, en dat van de mensheid, staat op het spel.

Suicide Squad
Welkom in de hel, ofwel Belle Reve, de gevangenis met het hoogste sterftecijfer in de VS. Hier zitten de allerergste superschurken gevangen. En zij doen alles om hun vrijheid terug te winnen, zelfs al moeten ze zich daarvoor aansluiten bij de ultrageheime en dubieuze Task Force X. Ook dit keer is het weer alles of niets voor een bonte verzameling slechteriken, bestaande uit Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher 2, Savant, King Shark, Blackguard, Javelin en natuurlijk de geliefde psychopaat Harley Quinn.

CatVideoFest
Elk jaar stelt CatVideoFest uit ontelbare uren van unieke ingezonden filmpjes, animaties, muziekvideo’s en natuurlijk de klassieke internetfilmpjes een compilatie samen van de allerleukste kattenfilmpjes! Vertoningen van het evenement vinden plaats over de hele wereld en een deel van de inkomsten wordt afgestaan aan lokale organisaties voor de opvang van katten en dierenwelzijn. Is er een beter excuus om gezellig samen te komen dan samen naar katten te kijken?

Stormwind
Een hevige zomerstorm drijft een rondreizend paardencircus naar Kaltenbach. Ari, die zich inmiddels goed op de manege heeft gevestigd, wordt op magische wijze aangetrokken door de fascinerende wereld van het kunstrijden en wil met de hulp van circusjongen Carlo en Stormwind een oud showpaard helpen. Maar wanneer de fanatieke showregisseur Yiri hun roekeloze plan ontdekt, komt Stormwind in gevaar. Op het laatste moment komt Mika te hulp, want alleen door hun krachten te bundelen kunnen Mika en Ari hun geliefde Stormwind redden…


The Hitman’s Bodyguard
Na het succes van deel 1 zijn top-bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) en huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) terug en er wacht hen opnieuw een gevaarlijke missie. Waar in deel 1 te zien was hoe Bryce gedwongen moest samenwerken met zijn aartsvijand Kincaid, is het duo drie jaar later opnieuw tot elkaar veroordeeld. Ditmaal om Kincaid’s vrouw Sonia (Salma Hayek) te beschermen, alleen is de oplichtster nog veeleisender en krankzinniger dan haar echtgenoot. In een bizar kat-en-muisspel vliegen de kogels, ontploffingen en achtervolgingen je opnieuw om de oren.

De Boss Baby – familiezaken
In het vervolg op de succesvolle familiefilm zijn de Templeton broers, Tim en zijn kleine broertje, Boss Baby Ted, volwassen geworden en uit elkaar gegroeid. Tim is nu een getrouwde huisvader en Ted de directeur van een investeringsbedrijf. Maar een nieuwe Boss Baby met een vooruitstrevende en positieve aanpak staat op het punt om ze weer bij elkaar te brengen... en zorgt voor inspiratie voor een nieuw familiebedrijf.

Jazz on a Summer’s Day
1958: Newport, Rhode Island is het zomerse decor voor het jaarlijkse jazzfestival in dit kleine stadje aan de oostkust van de Verenigde Staten. Behalve een registratie van de optredens van muzikale grootheden als Louis Armstrong, Thelonious Monk, Mahalia Jackson en Chuck Berry, schetst de film ook een pakkend tijdsbeeld van de stijlvolle Amerikaanse fifties. Jazz on a Summer's Day is een sfeervol muzikaal verslag van een zomerse dag in lang vervlogen tijden, volledig gerestaureerd in 4K.

Ainbo
is een meisje dat is opgegroeid in Candamo, een klein dorpje in de diepste jungle van de Amazone. Candamo wordt beschermd door de reuze schildpad Motelo Mama. Wanneer Ainbo op een dag ontdekt dat haar land wordt bedreigd door een eeuwenoude demon Yucurunu, roept ze de hulp in van Motelo Mama.

Kijk voor alle draaidagen en aanvangstijden op de achterpagina van deze krant of op www.cinematexel.nl.

Afbeelding
Afbeelding