Afbeelding
Foto:

Om een echt lekker bakkie en méér

Sinds een jaar is er een nieuwe hotspot op het eiland. Texelse Branding aan de Vismarkt in het hart van Den Burg is hip. Je staat er zomaar in de rij te wachten, maar het is het wachten meer dan waard. En het is nog gezellig ook. Heb je je koffie of thee te pakken, dan kun je er heerlijk van genieten in bijvoorbeeld het naastgelegen park De Wezentuin.

De koffiebonen worden gebrand in de mooie kleine branderij in de winkel zelf. Eigenaar Evert Malschaert vertelt je er graag over. 

“We selecteren mooie koffies uit verschillende landen en branden deze zo dat de oorsprong terug te proeven is. Het brandproces moet niet overheersen in de smaak van de koffie, bittere koffie houden we niet van! De koffies proberen we zoveel mogelijk op een eerlijke manier te kopen. Tussenhandel uitschakelen en direct bij de boer kopen.”

In de eveneens in de winkel gesitueerde ambachtelijke en kleine bakkerij wordt dagelijks vers brood gebakken. “We maken zoveel mogelijk gebruik van biologische grondstoffen. Alle broden zijn op basis van desem en zonder gist. We bakken zo puur mogelijk en maken geen gebruik van onnodige toevoegingen. Het aanbod wisselt en het actuele aanbod van brood, croissants, cake en andere lekkernijen is te zien in de vitrine in de winkel. Kom langs en kijk hoe er gebakken wordt”, stelt bakker Fabrizio Previti.

Wil je thuis of op je vakantieadres ook genieten van de bijzondere koffies? Verschillende brandingen zijn ook als bonen en zelfs in cups te koop om mee naar huis te nemen.