Afbeelding
Foto:

Knapzaktocht over de Hoge Berg

Al wandelend de rijke historie van de Hoge Berg leren kennen en onderweg genieten van allerlei Texelse lekkernijen. Dat kan tijdens de knapzaktochten van de familie Bakker van schapenboerderij De Waddel.

De Hoge Berg is het oudste deel van Texel. Het is ontstaan in de voorlaatste ijstijd en wordt gekenmerkt door het glooiende landschap. Het gebied is niet alleen bekend om z’n vele schapen, tuunwallen en schapenboeten, maar ook om de Georgische begraafplaats, bosje ’t Doolhof en insectenreservaat De Zandkuil.

Er zijn twee routes: van 3,3 en 5,3 kilometer. Je wandelt grotendeels over onverharde tuunwalpaadjes en op sommige plaatsen door de weilanden. In de routebeschrijving lees je allerlei leuke en interessante informatie. Kinderen krijgen een speurtocht mee en na afloop een kleine verrassing.

De lunch onderweg bestaat uit door de boerin gebakken brood, dat je zelf belegt met producten van De Waddel. Op dit schapenbedrijf wordt ‘natuur-inclusief’ geboerd, met respect en aandacht voor mens, dier, natuur, bodem en omgeving.

Er is bijna dagelijks een knapzaktocht (alleen niet op woensdag en zondag). Starten kan rond 12:00 uur. Honden mogen aangelijnd mee. Deelname kost €15 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen.

Reserveren doe je door minimaal een dag van tevoren een berichtje te sturen naar Marjon Bakker, 06 28108651.