Afbeelding
Foto: De Kunstboet

De Kunstboet broedplaats voor kunst

Aan de Schilderweg (halverwege Den Burg en Oudeschild) opent op 1 mei De Kunstboet. Een plek waar kunstenaars elk aan hun eigen kunst werken, maar elkaar ook in een open sfeer inspireren. Voor bezoekers is het de plek waar ze werk zien ontstaan en het eindresultaat kunnen bewonderen (en eventueel kopen).
De Kunstboet is een initiatief van de Texelse kunstenaas Rodri Wolters en Greet Swabedissen. Vanaf 1 juni krijgen zij gezelschap van Cobie Bremer, Ruurd Dasselaar, Marja van Etten en Beatrice van Dorp. Allemaal delen ze dezelfde visie: in een broedplaats voor kunst elkaar inspireren. De een schildert, een ander maakt keramiek, een derde gebruikt wol, vilt en leer en weer een ander werkt met papier, hout, gaas en kunststof, verbonden met acryl.

Je vindt De Kunstboet op het adres Schilderweg 194, naast de werkplaats van meubelmaker Johan Tromp. De vaste openingstijden zijn woensdag, donderdag en zaterdag van 11:00 tot 16:00 uur. Maar de kans is groot dat je er ook op andere dagen een of meer kunstenaars aantreft.

Ook is De Kunstboek te bezoeken tijdens manifestaties als Texel CultuurEiland en de Hogebergroute. Een afspraak maken is eveneens mogelijk.