Een van de beelden van expositie Groos.
Een van de beelden van expositie Groos. Foto: Severin Candel

Nieuwe Expositie in de Kleine Boet van Ruud

Naast de expositie 'Vischwijven' in de Boet van Ruud Bakker is vanaf Hemelvaartsdag 2021 in de Kleine Boet van Ruud de expositie 'Groos' te zien, beide van Ericka Voortman, ook wel bekend als Hendrikje.

‘Groos' is een remake van een expositie die al te zien is geweest bij Klifhanger - editie 2015 en in het Glazen Paleis in het centrum van Den Burg. Telkens in een andere opstelling, omdat de ruimte ertoe doet. In deze expositie is het houten schuurtje het toneel voor de archetypen/voorouders die Voortman vormgaf door barbies kostuums van schapenwol en andere natuurlijke elementen te geven. ‘Groos' is een hommage aan de diversiteit. Juist in deze tijd waarin we perfect, superknap, superslim en vooral feilloos moeten zijn, wil ‘Groos' laten zien dat anders zijn mag en mooi is.

Bij de expositie verschijnt ook een nieuwe versie van het boekje ‘Groos’, te koop op locatie en via de website getijdenboeken.nl waarop de maakster ook boekjes van eerdere exposities aanbiedt.

Hoewel de regels rondom het coronavirus nog steeds roet in het eten van de kunstenaars gooien, is het werk van Hendrikje in de kleine én de grote boet van Ruud veilig te bezichtigen, mits bezoekers elkaar de ruimte geven en met niet meer dan twee personen naar binnen gaan en daarbij de regels van het RIVM aanhouden.

Adres: 'De Kleine Boet', Stolpweg 43, Den Hoorn Texel. Daar vlakbij ligt De Grote Boet aan het fietspad tussen Stolpweg en Mokweg.

Méér informatie op
www.hendrikje.nu
www.getijdenboeken.nl
www.boetvanruud.nl

Vischwijven expo in de Boet van Ruud in Den Hoorn