Afbeelding
Foto:

Kinderboerderij Texel

Kinderboerderij Texel is gevestigd aan de rand van Den Burg, aan het Paelwerck 9. De kinderboerderij is gratis toegankelijk en wordt geheel door vrijwilligers gerund.

Er wonen veel lieve en leuke dieren op de kinderboerderij waaronder twee Kune Kune varkentjes, genaamd Sjors en Sjimmie. Verder zijn er Ouessantschapen, geiten van verschillende rassen, konijnen, ganzen en duiven. Ook is er een eendenvijver en een prachtige volière met diverse kippen-rassen en tropische vogels.

Tussen 10 uur en 12 uur worden de dieren gevoerd. Kinderen mogen dan helpen met voeren en kunnen de dieren aaien en van dichtbij bekijken.


Op het terrein bevindt zich ook een authentieke Texelse schapenboet, gebouwd rond 1860. Bij aanwezigheid van de dierverzorgers kan er op het gezellige terras bij de schapenboet een kopje koffie, thee of flesje fris of een lekker ijsje voor de kinderen worden besteld.

Kinderboerderij Texel is op doordeweekse dagen geopend van 9:30 uur tot 18:00 uur en in het weekend van 10:00 uur tot 18:00 uur. Kinderboerderij Texel is voor haar inkomsten afhankelijk van de opbrengst uit zaalverhuur aan een aantal andere verenigingen in het gebouw van de Kinderboerderij. Wilt u de kinderboerderij steunen, meld u zich dan aan als donateur of sponsor door een e-mail te sturen naar info@kinderboerderijtexel.nl.