Michiel Uitdehaag: "We zijn een kleine gemeente waar we veel zelf doen en waar de verwachtingen hoog zijn."
Michiel Uitdehaag: "We zijn een kleine gemeente waar we veel zelf doen en waar de verwachtingen hoog zijn." Foto: Jeroen van Hattum

Eindejaarsinterview burgemeester: “Er moet visie op corona komen”

Human Interest

Het baart hem ook zorgen als hij ziet hoe Texelaars kampen met de gevolgen van de coronamaatregelen en opnieuw een lockdown. Het zou volgens burgemeester Michiel Uitdehaag goed zijn als er in 2022 een visie op een toekomst met corona op tafel komt.

Bouwen, bouwen, bouwen, er is behoefte aan betaalbare woningen voor jonge mensen

Het wordt een gesprek in etappes. Minstens drie keer wordt de conversatie onderbroken door een telefoontje dat de burgemeester even moet opnemen. Het onderwerp van de telefoontjes is geen verrassing; iets met een virus waar ook burgemeester Uitdehaag al sinds maart 2020 vrijwel dagelijks mee bezig is. Hij zal het als burgemeester niet met zoveel worden zeggen, maar Uitdehaag krijgt na bijna twee jaar corona zelf soms ook zachtjes het heen en weer van de situaties rond het virus. Niet van het coronavirus zelf – dat is een gegeven om serieus te blijven nemen – maar ook Uitdehaag kijkt met enige verwondering hoe er voor de vierde keer een lockdown is nu het viru..