Opblaasbare mat

Soms heb je van die ogenschijnlijk 'kleine dingetjes' die bij nader inzien echt een wereld van verschil kunnen maken. Het overkwam me afgelopen zaterdag tijdens een bezoek aan de gymlessen van GVT waar een aantal kerstmutsen aan de kinderen werd uitgedeeld. Het was onder meer om te vieren dat de gymvereniging dankzij giften nieuwe materialen had kunnen aanschaffen. 

Nou is mijn kennis van gymtoestellen en aanverwanten niet bepaald groot, dus trainer Nico Stoter van GVT praatte me graag even bij. Waar zat het nieuwe nou in? GVT had een aantal opblaasbare matten kunnen aanschaffen en dat scheelt wekelijks een hoop sjouwwerk voor Nico en zijn vrouw Yvonne die nog steeds wekelijks trouw in de sporthal aanwezig zijn om de jeugd gymles te geven.

Om het verschil te voelen, kon een rondje 'powerliften' met een opblaasbare mat (20 kilo) en een ouderwetse mat (70 kilo) uiteraard niet uitblijven. En ik kan maar één ding zeggen; petje af voor Nico en Yvonne als je voelt waar zij de afgelopen jaren wekelijks mee hebben lopen sjouwen. Je weet dat giften vaak een verschil kunnen maken, maar dit was een verschil dat ik zelf ook even niet zag aankomen. En inderdaad: het was het waard om daar even bij stil te staan.


Jeroen van Hattum