'Testen voor Toegang' in De Koog in handen van Snelle Coronatest

Testaanbieder Snelle Coronatest heeft het beheer van ‘Testen voor Toegang’ in De Koog onder zijn hoede genomen.

Snelle Coronatest heeft het beheer overgenomen van Covidia dat de afgelopen maanden ‘Testen voor Toegang’ in dorpshuis De Hof exploiteerde. Volgens een woordvoerder van Snelle Coronatest valt de testlocatie in De Koog voor minstens de komende drie maanden onder Snelle Coronatest. Daarna volgt naar verwachting nog een verdere verlenging. De testlocatie in De Koog is zeven dagen in de week geopend van 10:00 tot 12:00 uur. Het aantal uren is beperkt in verband met de nieuwe lockdown die sinds zondag van kracht is. Aanmelden verloopt via www.testenvoortoegang.org. 


Snelle Coronatest is ook de aanbieder van Testen voor Toegang op de andere Waddeneilanden geworden. De organisatie hoopt dat het gaat lukken om de testlocaties rendabel te kunnen exploiteren. Dat was eerder niet het geval waardoor de teststraat in De Koog een instabiel bestaan begon te leiden.


Testen voor Toegang is er voor mensen die een negatieve coronatest nodig hebben om met een coronatoegangsbewijs te kunnen aantonen dat ze geen corona hebben. De praktijk is dat de meeste plekken waar een coronatestbewijs nodig is, net sinds zondag gesloten zijn. Stichting Open Nederland verwacht als gevolg daarvan ook een forse afname van het aantal toegangstesten.


Snelle Coronatest is opgezet door een aantal ondernemers uit de regio Amsterdam die met het aanbieden van testen onnodig ziekteverzuim en quarantaine willen voorkomen. De organisatie meldt op de eigen website in goed overleg met de GGD te zijn en te werken met testen die zijn goedgekeurd door het RIVM en het OMT. "De testen worden afgenomen door medisch geschoold personeel.”