Kerkdiensten Texel


Een overzicht van de kerkdiensten die deze dagen met Kerst worden gehouden. 

Ter toelichting: een deel van de diensten stond afgelopen dinsdag al in de krant vanwege kerstdiensten op vrijdagavond. Inmiddels zijn er ook wijzigingen in de diensten als gevolg van de nieuwe lockdown, dus nog een keer een overzicht.

De PKN kent zaterdag (eerste kerstdag) om 10:00 een dienst in Den Burg, Oosterend en Den Hoorn. De diensten worden geleid door respectievelijk dominee Wikke Huizing, Cees de Jong en Anne Kooi. De aangekondigde dienst in De Cocksdoro vervalt. Zondag (tweede kerstdag) kent de PKN twee diensten: om 9:30 uur in Den Burg met dominee M. Hazeleger uit Beilen en om 10:00 uur in Oosterend waar M. D. Kuiper een Waddendienst leidt. Alle diensten zijn zonder bezoekers en worden digitaal uitgezonden via www.kerkdienstgemist.nl. 

De RK-kerk kent eerste kerstdag om 9:30 uur een kerstviering in De Cocksdorp en om 11:00 uur een kerstviering in Den Burg. Deze zijn te volgen via www.kerkdienstgemist.nl. De diensten zijn bij te wonen door mensen die er kaarten voor hebben gehad. Nieuwe kaarten worden volgens de parochie niet meer uitgegeven. Zondag (tweede kerstdag) is er om 10:00 uur een Eucharistieviering in Den Burg waarvoor géén kaarten nodig zijn. Dat is volgens de parochie vanuit de praktijkervaring dat het toegestane aantal bezoekers niet wordt overschreden. Volgens de parochie zijn er via www.kro-ncrv.nl en www.kathedraaltv.nl ook goede registraties van kerstvieringen beschikbaar. Texelaars die behoefte hebben aan het ontvangen van de communie thuis of persoonlijk contact met één van de pastores, kunnen contact opnemen met tel 322161 of een mailtje sturen naar secretariaat@rkparochietexel.nl.. 

De Baptistengemeente heeft vanavond (vrijdag) om 20:00 een dienst en zaterdagochtend om 10:00 uur. Beide diensten worden geleid door David Lodder en zijn te volgen via de livestream van YouTube Baptisten Texel. De Doopsgezinde Gemeente heeft zaterdagochtend om 10:00 uur de kerstdienst met dominee Hans Marseille. Bezoekers moeten anderhalve meter afstand houden, er is na afloop geen koffie en de dienst is ook te volgen via www.kerkdienstgemist.nl. De Gereformeerde Gemeente in Oosterend heeft zaterdag en zondag om 10:00 en 16:00 uur leesdiensten.

Jan en Paula Brouwer hebben zaterdag om 10:00 uur een kerstbijeenkomst in de Bovenzaal aan de Keesomlaan 4a in Den Burg. Zondag is daar om 10:00 uur de wekelijks huissamenkomst  Woensdag 29 december is er om 19:30 uur Bijbelstudie in de Bovenzaal. Aanmelden kan via 320114. De Jehova's Getuigen op Texel houden de vergaderingen digitaal.