Afbeelding
Foto: De Fontein

Leerlingen van De Fontein komen in actie voor de Voedselbank

Groep 6 van basisschool De Fontein heeft levensmiddelen ingezameld voor de Voedselbank. De leerlingen werkten in de weken voorafgaand aan de kerstvakantie aan het thema “Voedselbank”. Een aantal kinderen bezocht de Voedselbank en hoorde daar hoe de dit werkt. Daarna hebben de kinderen van deze groep in de andere groepen voorlichting gegeven over het werk van de Voedselbank en zijn een actie gestart om levensmiddelen in te zamelen voor de Voedselbank.

Elke leerling kreeg een lijst mee naar huis met daarop vermeld aan welke levensmiddelen behoefte is. Deze producten konden ze mee naar school nemen op woensdag 24 november en op woensdag 22 december. Op 24 november is ’s middags een groot aantal goed gevulde dozen naar de Voedselbank gebracht. In verband met de (toen nog) naderende lockdown, is begin vorige week het inlevermoment van 22 december snel vervroegd naar woensdag 15 december.

Tot ieders blijdschap is het weer gelukt om een groot aantal dozen, gevuld met verschillende levensmiddelen en leuke kerstartikelen ’s middags naar de Voedselbank te brengen. Daar waren ze heel blij met alle spullen die verzameld waren.