Schilderend

tijdelijk dicht

Het Schilderend in Den Burg en de Schilderweg (tot aan de Schansweg) zijn van 10 januari tot eind april 2022 afgesloten in verband met werkzaamheden.

Er wordt een gescheiden rioolstelsel aangelegd, zodat regenwater en afvalwater gescheiden van elkaar worden afgevoerd. Het betekent dat verkeer tussen Den Burg en Oudeschild een paar maanden wordt omgeleid.

Het werk wordt in twee delen aangepakt; aannemer HD Infratechniek begint met het weggedeelte tussen de Reijer Keijserstraat en de Schansweg. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Hallerweg, via De Waal (Laagwaalderweg) of via de Redoute. Vrachtverkeer kan volgens de gemeente geen gebruikmaken van de omleiding Hallerweg en moet via De Waal rijden. Het Wezenland blijft tijdens de afsluiting van het deel Reijer Keijserstraat - Schansweg bereikbaar via de rotonde Schilderend.

Het tweede deel van de werkzaamheden beslaat het traject van de rotonde Schilderend tot aan de Reijer Keijserstraat. Het Wezenland blijft dan bereikbaar vanaf de Schilderweg. Woningen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor fietsers. Voor parkeren is volgens de gemeente een alternatief geboden.