De etalage van de slijterij.
De etalage van de slijterij.

Slijterij Jan de Wit

blijft "gewoon" open

Ook voor slijter Jan de Wit een bijzonder eind aan een bijzonder jaar. Maar liefhebbers van een lekker drankje hoeven niet op een droogje te zitten. De regering schaart slijterijen onder essentiële winkels. De slijter is "gewoon" open.

We waren er helemaal klaar voor, een ouderwetse kerstperiode, met gezellige drukte op straat en in de winkels. Natuurlijk met in acht neming van de basisregels waaraan we ons te houden hebben. Tot mijn grote schrik blijkt ook dit jaar het corona-spook te winnen en hebben we wederom te maken met grote beperkingen.

Gelukkig hoeft u niet op een droogje te zitten tijdens de komende kerstdagen of met oud en nieuw.

Uw slijter valt onder de essentiële winkels, net zoals onder meer de bakker, de slager en drogisterijen. Wij zijn tijdens deze periode van corona beperkingen gewoon open en kunnen u ook nu adviseren bij uw keuze wat u wilt drinken. Mocht u twijfels hebben wat te drinken bij welk gerecht dan kunnen wij u leuke adviezen geven met betrekking tot uw wijn-spijs keuze.

Irish Coffee kent u natuurlijk allemaal, maar wat dacht u van Dutch Coffee. Deze variant wordt gemaakt met Ketel 1 Matuur. Dit is een blend van jonge jenever en een kern van gelagerde granen, eau-de-vie, jeneverbessen en een speciaal kruidenpakket. Het is goud-bruin van kleur en bevat 38,4% alcohol. De karaktervolle smaak laat zich het best omschrijven als volgt: zacht met houttonen op basis van fris graan, met hints van anijs, jeneverbes en vanille.

De bijzondere combinatie van Ketel 1 Matuur en sterke hete koffie met koele room is een ware smaaksensatie. Deze echt Hollandse koffie met zijn eigenzinnige karakter laat zich heel gemakkelijk maken. Om te beginnen zet u het potje sterke koffie, waarna u een hittebestendig glas verwarmt met heet water. Schep twee theelepels bruine suiker in het glas, voeg hier een borrelglas Ketel 1 Matuur aan toe en schenk dan de hete koffie in het glas en roer dit een paar keer om. Laat vervolgens de slagroom op de koffie glijden tot het glas tot de rand toe gevuld is. Genieten maar!

Iets heel anders voor de komende feestdagen is bijvoorbeeld de nieuwe variant van Licor 43, de Licor 43 Chocolate of na de bekende Bailey’s Salted Caramel, de Bailey’s Red Velvet Cupcake.

De eerste, de 43 Chocolate, is een limited edition en laat u de smaak van Licor 43 Original gecombineerd met chocolade van 100% duurzaam geproduceerde cacao ontdekken. Het heeft een harmonieuze, elegante en zachte smaak. Heerlijk om puur te drinken of om mee te variëren, bijvoorbeeld in een verrassende cocktail.

De Bailey’s Red Velvet Cupcake is rood van kleur en heeft de smaak van de Bailey’s Original gecombineerd met die van Red Velvet cake, heerlijk romig met vanille en chocolade. De afdronk is zacht en romig. Het drankje kan zowel puur, on the rock’s, als in een cocktail gedronken worden.

Een voorbeeld voor een leuke cocktail is de Cupcake Martini. Om deze te bereiden voegen we Bailey's Cupcake en wodka toe aan een met ijs gevulde shaker, schud de inhoud goed door elkaar en vul hier een cocktailglas mee. Tot slot een toefje slagroom erop. Geniet ervan!!