Wat ik zeggen wou

Ongehoord!


Pontius Pilatus, waste zijn handen in onschuld. De motie van Texels Belang gelezen hebben:


Het is ongehoord, dat de fractie van Texels Belang een motie van wantrouwen tegen haar eigen wethouder indient over de Emmalaan, omdat het college, voor deze de verantwoordelijk portefeuillehouder, bij het project Emmalaan invulling geeft aan een raadsbesluit van de gemeenteraad, waar ook de fractie van Texels Belang mee heeft ingestemd.


Het is ongehoord, dat het bestuur van de kiesvereniging niet op de hoogte was van de motie van wantrouwen tegen haar eigen wethouder en dat de fractie de motie niet eerst met het bestuur heeft besproken.


Het is ongehoord, dat de fractie van Texels Belang de motie niet besproken heeft in het coalitieoverleg. Zo ga je niet met je partners om! Eigenlijk is het een motie tegen het gehele college, omdat het college integraal is, zouden de andere leden van het college ook hun conclusie moeten trekken.


Het is ongehoord, dat de gehele oppositie, met het oog op de naderende verkiezingen met deze schandalige motie instemde, met uitzondering van een lid van GroenLinks die het begreep en niet meedeed aan deze poppenkast.


Het is ongehoord, dat bij deze motie, waarschijnlijk andere (persoonlijke) belangen een rol hebben gespeeld bij een deel van de fractie van Texels Belang. Gezien de persoonlijke projecten die deze raadsperiode de revue zijn gepasseerd en gestrand. En om de motie te legaliseren, worden door de fractie bijna alle ruimtelijke ordening projecten van het college benoemd, zonder enige onderbouwing.


Persoonlijk vind ik dat je zo niet met mensen kan en moet omgaan en zeker niet met je eigen mensen binnen de kiesvereniging. Juist in de politiek is het van belang dat er overleg is, je zit namelijk niet in de raad voor jezelf, maar voor de gemeenschap! Als je in de politiek stapt, zit je daar voor de bevolking, voor alle mensen binnen onze samenleving, waar ook de wethouder deel van uitmaakt! Vroeger binnen het monistische bestel, was de wethouder een onderdeel van de gemeenteraad en had daarmee stemrecht. Dat wil niet zeggen dat we nu binnen het dualistische bestel anders met onze wethouder moeten omgaan, nu deze geen onderdeel meer is van de gemeenteraad!


Piet Standaart,

Den Burg