Wat ik zeggen wou

Covid


Deze bericht kan worden gezien als een antwoord op het bericht voor niet gevaccineerde Texelaars in de krant van 10 december. We herkennen ons niet in het geschetste profiel van de doelgroep. We zien ons zelf als mensen met een gezonde dosis verstand en intuïtie. Voldoende om al in een vroegtijdig stadium onraad te ruiken bij de maatregels die ons door ons kabinet werden opgelegd. Het begint eigenlijk allemaal met verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gezondheid. Dat doe je niet door ongefundeerde maatregels van het kabinet blindelings op te volgen, maar door er kritisch naar te kijken, er over na te denken en elkaar daar vragen over te stellen. De maandelijkse show van Mark en Hugo appelleert elke keer aan onze angstgevoelens.

Heel vreemd, want elk mens weet toch dat bij ziekte, opbeurende woorden nodig zijn om het herstellend vermogen van die zieke te stimuleren? Vervolgens worden de nieuwe maatregels bekend gemaakt en de rest van de tijd gebruikt om die maatregels uit te leggen. Wat de meeste mensen in Nederland maar niet opvalt is dat elke onderbouwing van de maatregels ontbreekt. RIVM is er tot op heden namelijk niet in geslaagd om ook maar 1 van hun maatregels adequaat te onderbouwen. Laat staan dat ook maar geprobeerd wordt om de interactie van verschillende maatregels aannemelijk te maken.Ik denk dat veel mensen terecht het vertrouwen in deze overheid hebben verloren. Het toeslagenschandaal en de voortdurende leugens van Mark en Hugo zijn ons in ieder geval niet ontgaan. Dat wij ons vertrouwen in de wetenschap hebben verloren is niet waar. Maar de kwaliteitsborging van de wetenschap rond het covid gebeuren ontbreekt helemaal. Zo ontbreekt bijvoorbeeld de peer review bij het testen van experimentele vaccins, werd elke poging van bezorgde wetenschappers om te adviseren hooghartig afgewezen en wordt de content van de vaccins en de status van bijwerkingen gewoon stelselmatig niet gerapporteerd. Dit is sociaal en wetenschappelijk gezien een doodzonde.

Dan die mondmaskers. Ze werken niet, zoals Mark en Hugo en Jaap in het begin van covid al op TV hebben aangegeven en ze blijken naar aanleiding van onafhankelijk onderzoek ook nog schadelijk voor je eigen gezondheid te zijn.
Dat de ziekenhuis en IC capaciteit onder druk staat door de ongevaccineerden vinden we een grappige observatie in het bericht. Ten eerste hebben we op Texel geen ziekenhuis en ic en verder zijn we op Texel nog geen ongevaccineerde tegen gekomen die zo ernstig ziek is geworden dat ziekenhuis of ic aan de orde kwam. Bekijken we de ziekenhuis en ic capaciteit van Nederland in zijn totaliteit, dan moet worden opgemerkt dat de overheid er jarenlang aan heeft gewerkt om deze capaciteit af te bouwen. Daarnaast is de realiteit nu dat 80% van de covid patiënten in ziekenhuis of ic gevaccineerd is. Dat roept vragen op als: werkt het vaccin dan wel?, zeker ook in aanmerking nemend dat gevaccineerden vreemd genoeg voor besmettingen zorgen? en waarom worden herhaaldelijke vragen in de tweede kamer maar niet beantwoord terwijl er notabene nu oversterfte is? Wij maken ons dan ook zorgen om jullie en ook om onze familie en vrienden die zich wel hebben laten vaccineren.


Tom van Breukelen