Schilderijen van de WinterZout-expositie.
Schilderijen van de WinterZout-expositie. Foto: ZOUT

Expositie WinterZout

Voor de veertiende keer organiseert de Texelse Kunstenaarsvereniging ZOUT de expositie WinterZout. 36 kunstenaars presenteren in het Kunst-lokaal aan Paalwerck 9 (bij de kinderboerderij) in Den Burg een werk dat speciaal voor deze expositie is gemaakt.

"De variatie is groot. Er zal staand en hangend werk, in al zijn verscheidenheid te zien zijn. We zijn zeer verheugd dat de expositie, nadat we deze vorig jaar op het laatste moment moesten afblazen, nu toch door kan gaan. De organisatie heeft dit jaar gekozen voor een 'gekleurd' WinterZout. In het Kunst-lokaal Zout zal de bezoeker, naast het gevarieerde werk, verrast worden door een kleuren sensatie/ beleving", laat de organisatie weten.


Ook dit jaar kunnen de bezoekers weer stemmen voor Pieter van Schelt-publieksprijs. Vanaf januari 2016 wordt deze prijs op de slotdag van WinterZout uitgereikt aan de kunstenaar op wiens werk de meeste stemmen zijn uitgebracht.

Tijdens de expositie worden de meest recente coronamaatregelen gehanteerd. Bezoekers kunnen rekenen op een veilig bezoek aan de expositie. Er zullen steeds twee suppoosten aanwezig zijn om het een en ander in goede banen te leiden. Ook voor vragen over het werk zijn de suppoosten beschikbaar.

In dezelfde periode als de expositie zal op 28 en 29 december ook de jaarlijkse atelierroute plaatsvinden. Zestien kunstenaars presenteren zich in hun werkruimte. Over het hele eiland zijn flyers verspreid met informatie over deze route. 

Openingstijden

Expositie WinterZout duurt van zaterdag 18 december 2021 tot en met zondag 2 januari 2022, open van 11:00 tot 16:00 uur. Eerste kerstdag gesloten. Kunst-lokaal Zout, Paelwerck 9, Den Burg. Zie ook de website; zouttexel.nl.