Prikken op eiland voor groep van 60 tot 80 jaar kan niet eerder

De GGD kan niet eerder dan in een januari beschikken over een locatie op Texel om Texelaars van 60 tot 80 jaar op het eiland zelf de boosterprik te geven.

Dat heeft de GGD desgevraagd laten weten op vragen naar aanleiding van kritiek van Texelaars dat het vaccineren van Texelse zestigers en zeventigers van 6 tot en met 10 januari 2022 te laat is.


De GGD maakte vorige week bekend dat Texelaars die op het eiland zelf de zogeheten 'derde prik' willen ontvangen van 6 tot en met 10 januari 2022 bij de prikruimte in het gemeentehuis terecht kunnen. Dat was net nadat tachtigplussers op het eiland in het gemeentehuis de derde prik tegen het virus hadden ontvangen.


Het vaccineren op het eiland zelf is een extra bovenop de landelijke vaccinatieronde die momenteel loopt om iedereen de derde prik aan te bieden. Dat gebeurt op basis van leeftijd. Texelaars die qua leeftijd voor de derde prik in aanmerking komen, kunnen voor deze maand ook al een afspraak maken bij de vaccinatielocatie in het voormalige stadhuis aan de F. Bijlweg in Den Helder.


Wie de boosterprik op het eiland zelf wil ontvangen, moet wachten op een uitnodigingsbrief van de gemeente. Op basis daarvan kan vervolgens via een speciaal telefoonnummer van de GGD een afspraak gemaakt worden voor de prikruimte op het gemeentehuis in Den Burg (van 6 tot en met 10 januari). Die extra prikmogelijkheid is er zodat Texelaars niet per sé van het eiland af hoeven voor de derde prik.


Het geven van de boosterprik aan de leeftijdsgroep van 60 tot 80 jaar op het eiland zelf zou aanvankelijk samenvallen met de landelijke derde-prik-ronde, maar omdat daar sinds kort de vaart in is gekomen, is de ronde voor 60 tot 80 jaar op Texel achterop geraakt op de landelijke campagne.