Wie blijft er bij klachten thuis en laat zich testen?
Wie blijft er bij klachten thuis en laat zich testen? Foto: Eigenaar

Niet risico lopen

ander aan te steken

Corona trekt een zware wissel op ons. Laten we ons testen bij klachten?

 

"Ik ben net terug van de GGD. Mijn man was gisteren getest en positief en ik heb dezelfde klachten. We zijn allebei dubbel gevaccineerd. Dus bij klachten horen mensen thuis te blijven en zich te laten testen om het zeker te weten. Helaas achten we met de eerste symptomen ook dat we maar verkouden zijn (ook omdat we gevaccineerd zijn en de zelftesten tot twee dagen naar de eerste symptomen nog negatief waren) en hebben helaas nog contact met andere mensen gehad. We hebben het zelf verkeerd ingeschat. Dus bij klachten meteen wegblijven van andere mensen" "Ik doe eerst een zelftest",  "Ik doe eerst thuistest bij klachten en als die positief is laat ik me meteen bij GGD testen: maar als ik daarvoor naar Den Helder moet is dat nog de vraag...". 


"Ik sta voor de klas, zou dan vaak thuis moeten blijven. Nu met corona thuis, GGD was vorige week erg slecht bereikbaar", "Ik wil niet het risico lopen anderen aan te steken. dan is het logisch dat je bij klachten niet onder de mensen gaat", "Moet dan wel op makkelijk toegankelijke plaats op het eiland zijn om besmettingen te voorkomen", "Omdat ik een ernstig zieke vriendin ging bezoeken, wilde ik me laten testen, ook al had ik geen klachten. Helaas was de test locatie onbereikbaar, dus heb ik maar een zelftest gedaan. Nu blijkt dat op Texel alleen nog maar op zaterdag en zondag getest wordt, omdat de betaling van de testlocaties anders gefinancierd worden. Schandalig", "Op Texel zijn de test capaciteiten wel heel summier, dat maakt dat mensen onvoorzichtiger worden, als er meer testcapaciteit is wordt testen makkelijker", "Regels gaan lang niet ver genoeg. Urgentie ervan ook voor velen niet duidelijk", "Verder vind ik alle maatregelen ongelooflijk slecht. De QR code is schandalig en ik doe er niet aan mee... Dan maar niet uit eten. De verdeeldheid groeit en ondertussen wordt er niet extra ingezet op zorgpersoneel en extra bedden die de laatste jaren zijn weg bezuinigd. Ik kan het allemaal niet meer serieus nemen". 


"Ik heb een luchtwegziekte en een afweerstoornis en ben al twee jaar nagenoeg in thuisisolatie. Door mijn ziekte hoest, nies en snotter ik elke dag, en laat me niet testen zo lang er geen verandering is in symptomen. De maatregelen zijn bedoeld om op populatieniveau de besmettingen te beheersen, maar voor een kwetsbaar individu is het erg moeilijk zichzelf te beschermen, anders dan door thuis te blijven.