Helft weet niet welke partij te stemmen

Corona, energie, verkeer en verkiezingen zijn de onderwerpen waarover deelnemers aan de raadpleging TipTexel.nl hun licht hebben laten schijnen.

De stijgende energieprijzen hebben invloed op ons gedrag, al moet dat niet worden overschat. Sinds de stijging zegt 58 procent van de deelnemers "een beetje" te besparen op gas en elektriciteit. 69 procent gebruikt LED-lampen om op stroom te bezuinigen. Een nipte minderheid (48 procent) zegt zelf geen energie op te wekken. En 42 procent wil dat Texel in 2030 duurzaam in de eigen energiebehoefte voorziet. Driekwart geeft de voorkeur aan zonnepanelen op daken.  

En dan verkeersveiligheid. 68 procent vindt dat die er op Texel de laatste vijf jaar achteruit is gegaan. Om de verkeersveiligheid te verbeteren kiest 46 procent voor betere openbare verlichting. Gevraagd naar een oplossing voor de parkeeroverlast zegt 62 procent het autogebruik te willen ontmoedigen en fietsen te stimuleren.   

Over corona zegt 91 procent bij klachten thuis te blijven. En in dat geval laat 76 procent zich testen. Over de sluiting van niet-noodzakelijke winkels (op moment van de raadpleging nog 18:00 uur) zijn de meningen verdeeld. De helft vindt het een (zeer) goed besluit. Over de gemeenteraadsverkiezingen zegt 52 procent nog geen idee te hebben op welke partij te stemmen. 

Het volledige overzicht is te vinden op www.tiptexel.nl.