Testlocatie De Koog blijft behouden

De gemeente verzorgt tot en met 17 december de locatie van 'Testen voor Toegang' in De Koog. Stichting Open Nederland vraagt intussen meerdere testaanbieders om vanaf 17 december voor langere tijd de testlocatie te exploiteren.

Dat is de uitkomst van gesprekken die de afgelopen dagen zijn gevoerd om 'Testen voor Toegang' in De Koog te behouden. Stichting Open Nederland (landelijk verantwoordelijk voor 'Testen voor Toegang') heeft meerdere testaanbieders gevraagd om in concurrentie een bieding te doen teneinde vanaf 17 december op lange termijn een testlocatie op Texel (en de andere Waddeneilanden) in stand te houden. 

Volgens een woordvoerder van Stichting Open Nederland is het de bedoeling dat de gemeente na 17 december de locatie niet meer betaalt. Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt er tot de zeventiende een bedrag van €250,- voor de huur betaald. Stichting Open Nederland is met de gemeente en testaanbieder Covidia overeengekomen dat Covidia nog tot ten minste half december de testlocatie op Texel in stand houdt. Dat is in dorpshuis De Hof waar Covidia tot zondag 28 november ook al actief was.

Het betekent al met al dat er een einde lijkt te komen aan de onduidelijkheden rond 'Testen voor Toegang'. De testlocatie lijkt nu ook voor langere tijd gegarandeerd als Stichting Open Nederland een aanbieder vindt die de testlocatie op Texel na 17 december wil oppakken.