Afbeelding
Foto:

@TXL

Stenen

Denkt u nou bij dit onderwerp; zou dit gaan over kiezelsteentjes? Of bakstenen? Nee, het gaat over de toch wel magische werking van stenen en kristallen. Zoals al eerder eens beschreven in een column, ben ik wel iemand van de spiritualiteit en de afgelopen maanden heb ik meer ruimte in mijn hoofd gekregen om hier meer mee te doen. De maan is ook één van mijn favorieten en door middel van onder andere een maankalender gebruik ik dit soms ook als een soort leidraad in de dingen die ik doe. 

Maar ook geboortehoroscopen maak ik graag. Op het moment dat je geboren wordt staan alle planeten in het heelal in een bepaald dierenriemteken (stier, tweelingen, etc.) en in een bepaald huis. Via de methode die ik hanteer hebben we 12 huizen, van een huis voor vrienden, gezondheid, liefde, je angsten en ga zo verder. De stand van de planeten bepaalt voor een groot deel vanaf je geboorte hoe je in deze facetten in het leven staat. Het interesseert me mateloos dat de geboortehoroscopen die ik tot nu toe gemaakt heb eigenlijk feitelijk kloppen. Je leert je talenten en uitdagingen. 

Door mijn hooggevoeligheid vind ik het niet moeilijk om iemand te lezen en heb ik gauw door als er iets speelt. En ook stenen en kristallen spelen een belangrijke rol in de geboortehoroscopen en in mijn leven. Het begon met af en toe een steen, en inmiddels heb ik een boek, waarmee ik ook regelmatig de werking van een bepaalde steen opzoek. De stenen die ik inmiddels verzameld heb liggen verspreid door het huis. In de volle maan kunnen ze bijvoorbeeld opladen, of je wast ze even grondig in (koud) water. 

En zo zijn er nog meer rituelen te bedenken om de steen optimaal zijn werk te laten doen. Wellicht denkt u nu.; het gaat wat diep, maar ik vind het fascinerend hoe deze ''andere'' wereld eigenlijk veel meer verklaart als het dagelijkse leven zoals het is. Het allerleukste is eigenlijk nog wel dat Chris mij altijd hierin helpt. Even een mooie foto van de maan of de interesse in de dierenriemtekens en huizen. En ook dochterlief vindt het allemaal reuze interessant en vraagt regelmatig in welk dierenriemteken de maan vandaag staat. 

In de toekomst hoop ik naast alles nog meer ruimte te kunnen creëren om mezelf hier nog meer in te verdiepen. Niets zo interessant als het heelal en de sterren. En wil je beginnen om meer over jezelf te weten komen? Zoek dan eens op internet je ascendant en maanteken op. Naast je zonneteken (sterrenbeeld) kunnen zij je al een stukje vertellen over je karakter. Tip van de dag!


Emily Westdorp