De buitenkant van de haven in Oudeschild ter hoogte van de plek waar voorheen de Asfaltmolen heeft gestaan.
De buitenkant van de haven in Oudeschild ter hoogte van de plek waar voorheen de Asfaltmolen heeft gestaan. Foto: Jeroen van Hattum

Slaapplaatsen op de asfaltcentrale?

Algemeen

Komt er in de toekomst ruimte voor een hotel op de plek van de toenmalige asfaltmolen op de haven van Oudeschild? In de stukken over de toekomst van de haven duiken ineens weer vijftig slaapplaatsen op. In november 2020 wees het college een principeverzoek voor een hotel op deze plek nog af.

Het bleef dinsdagavond onduidelijk waar de slaapplaatsen vandaan moeten komen. Na het vaststellen van het Toeristisch Toekomstplan is het verplaatsen van bedden niet langer mogelijk. De vijftig bedden kwamen naar voren uit een oude havenvisie, maar Annie Hin (Texel 2010) stelde de terechte vraag wat dan leidend is. Een recente toekomstvisie of een jaren oude havenvisie. In het ‘Beheer- en exploitatieplan haven Oudeschild incl. meerjaren onderhoud plan’ wordt niet letterlijke gesproken over bedden, maar over recreatie in de breedste zin van het woord. Astrid van de Wetering (D66) maakte vrij duidelijk hoe ze hier over dacht. “Ik wil precies weten wat dit inhoudt voor we als raad een besluit nemen over dit plan. We hebben net een Toeristis..