het Thijssehuis.
het Thijssehuis. Foto: Gemeente

Thijssehuis vanavond op agenda

Zo moet het Thijssehuis eruit gaan zien. Vanavond bespreekt de commissie het krediet dat het college beschikbaar wil stellen voor de realisatie van het cultuurhuis. 

Voor de bouw is een investering nodig van €8.500.000. Daarnaast zijn er structureel exploitatielasten (met name onderhoudskosten) en incidentele kosten zoals sloop- en bouwrijp maken en afboeken boekwaarde Thijsseschool. Het Thijssehuis wordt volgens de gemeente "de huiskamer van Texel". Het concept wordt uitgelegd als "een laagdrempelige plek waar de Texelaars elkaar ontmoeten. Het betekent een forse versterking van cultureel en educatief aanbod. Het Thijssehuis is van groot belang om Texel aantrekkelijk te houden als woon- en werkeiland. De ambitie is het Thijssehuis gedurende het gehele jaar zeven dagen per week open te hebben met ruime openingstijden. Het Thijssehuis wordt gebouwd op de locatie van de Thijsseschool. De buitenruimte van het Thijssehuis wordt openbaar. Naast de 20 openbare parkeerplaatsen die worden aangelegd voor het Thijssehuis worden er twintig extra openbare parkeerplaatsen aangelegd. 

Het Thijssehuis moet onderdak bieden aan Artex, Young4Ever en de bibliotheek. Ook Radio Texel heeft aangegeven graag naar het cultuurcentrum te willen verhuizen.