Het nieuwe Onderwijscentrum in Den Burg.
Het nieuwe Onderwijscentrum in Den Burg. Foto: Ton Zegers

Onderwijscentrum begint uit steigers te komen

Het in aanbouw zijnde Onderwijscentrum aan de Emmalaan in Den Burg begint uit de steigers te komen. Het is daardoor nu goed te zien hoe ‘de Skool’ (de officiële naam van het gebouw) er aan de buitenkant uit komt te zien. Te zien zijn ook de vele zonnepanelen op het dak (tussen de zes- en de zevenhonderd) plus de installatie om binnen de lokalen te ventileren. In het midden zit het glazen puntdak waardoor straks veel licht naar binnen valt in het nieuwe schoolgebouw.


De bouw van het Onderwijscentrum begon op donderdag 25 februari met het slaan van de eerste paal. Woensdag 14 juli werd het hoogste punt bereikt. Het gebouw wordt het nieuwe onderkomen voor de Jozefschool, de Thijsseschool, de Kompasschool, Vrije School Stella Maris en De Fontein.


De vijf basisscholen worden verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping. Op de tweede verdieping (aan de rechterzijde) komen de onderwijsondersteunende diensten, de ICT en de directie. Aan de linkerzijde van het gebouw is de doorgang (de 'corrie-door') tussen het Onderwijscentrum en de OSG te zien.