ZDH-spits Gijs de Graaf komt net te laat om te scoren.
ZDH-spits Gijs de Graaf komt net te laat om te scoren. Foto: Louis Bakker

Nog geen einde aan verliesreeks ZDH

Algemeen

Na een minuut stilte vanwege het overlijden van trouwe supporter Inse Daalder, die bij de thuiswedstrijd tegen Oudesluis nog de wedstrijdbal had geschonken, begon ZDH ondanks alle voorgaande nederlagen toch weer vol goede moed aan de thuiswedstrijd tegen Graftdijk. Het mocht niet baten. Na negentig minuten namen de gasten de punten mee naar huis (0-5).

Coach Joop Rommets leek over een ruime selectie te beschikken, maar vlak voor de wedstrijd werd duidelijk dat Koen Jansen en Willem Rommets niet inzetbaar waren. Gijs de Graaf en Tom Bijl vormden ditmaal de voorhoede, met als ‘aangever’ op het middenveld Daniël Bakker.

Het plan was om Graftdijk, dat maar iets hoger op de ranglijst stond, vroeg onder druk te zetten, maar al na vijf minuten werd het na een snelle aanval van de gasten 0-1. Daarna kabbelde het spel wat op en neer, waarbij aan beide kanten nogal wat misging. Tom Bijl was het dichtst bij een treffer, maar zijn diagonale schot kon door de keeper worden gepareerd.

In laatste kwartier voor rust ging het toch weer mis voor ZDH. Bij de 0-2 was sprake van buitenspel, maar de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van zijn assistent Hans van Exel. Een paar minuten later was doelman Jelmer de Ruyter kansloos, toen een vrije trap van grote afstand fraai in de kruising belandde.

In de rust werden alle afspraken nog eens doorgenomen en werd toch stiekem gehoopt op een ommekeer. Maar al na een paar minuten stond het door een verwoestend schot via de onderkant van de lat 0-4. ZDH toonde karakter en bleef hard werken. Dat resulteerde in een paar aardige kansen. Mike de Bruijn, ingevallen voor de geblesseerde Gijs de Graaf, kopte uit een voorzet van Jens Boogaard hard op doel. De keeper redde, waarna de rebound werd geblokt door een verdediger. Ook Tom Bijl was een paar keer dicht bij een treffer. Tweemaal schoot hij nipt voorlangs, een andere keer net over.

Toch was het Graftdijk dat op 0-5 kwam. Frenk van Heeringen, in de rust in de ploeg gekomen voor Abe Roeper, hield zijn directe tegenstander vast, waarna de strafschop onberispelijk werd verzilverd. Vlak voor tijd nam de keeper van Graftdijk iets te veel risico. Hij schoot de bal in de voeten van Daniël Bakker, die vanaf de middenlijn op doel schoot. De bal ging echter net naast. Daarmee was de tiende nederlaag van het seizoen een feit.