Huijsman pakt winst in het bos

Dave Huijsman heeft zaterdag de tweede wedstrijd van de Wielersport Texel wintercompetitie op zijn naam geschreven. Huijsman, die de eerste wedstrijd liet schieten, pakte vanaf de eerste ronde de kop en stond die niet meer af en kwam solo over de streep na een uur wedstrijd.


De racefietsen hangen weer aan de balk, de mountainbikes zijn uit het vet. Renners strijden nu in de wintercompetitie. Niels Jeroen Bos, werd naar de tweede plek verwezen, waar Martijn Drijver, winnaar van de eerste wedstrijd, derde werd.

In de B-categorie was Maarten Koorn wederom oppermachtig. Hij moest wel het gevecht aangaan met nieuwkomer Sam Kossen, die uiteindelijk tweede werd, Simon Koopmans pakte de derde plek.

De jeugd was in groten getale aanwezig en dat doet de organisatie deugd. "De jeugd heeft de toekomst en ze reden als een "malle" over het speciale parcours dat voor hen was uitgezet. 

Boaz de Jong was het rapst in de jongste categorie, Elin Witte wist de concurrentie in de tweede categorie voor te blijven en Jorik Kroon, die vorige week tweede werd, pakte nu de eerste plaats. 

Bij de jeugd 14 t/m 16 jaar was het Teun Vendel die er met de eerste plek vandoor ging voor Lars Witte en Tijmen Ran. De organiserende Wielvereniging Texel is blij met de hoge opkomst en de spannende strijd en kijkt terug op een mooie dag in het bos.  Wie ook een keer mee wil rijden is welkom. Meer informatie over de wintercompetitie op www.wstexel.nl