De Sint in een strandhuisje bij de intocht in De Cocksdorp.
De Sint in een strandhuisje bij de intocht in De Cocksdorp. Foto: Jeroen van Hattum

Sinterklaas bezoekt dorpen op Texel

Een bezoek van Sinterklaas binnen in het Eierlandsche Huis zat er als gevolg van corona niet in, maar daar wist de Feestcommissie in De Cocksdorp en Eierland zondag wel raad mee.

De ontvangst van Sinterklaas in De Cocksdorp speelde zich zondagmiddag gewoon buiten af op het parkeerterrein van het Eierlandsche Huis zodat iedereen de ruimte kon houden. Speciaal voor de Sint en zijn Pieten was er een strandhuisje op het parkeerterrein neergezet waar zij in konden zitten om de kinderen van De Cocksdorp en Eierland te ontmoeten. 


Om de beweging er meteen een beetje in te houden, hadden de Pieten een springtouw meegenomen, zodat de kinderen samen met de Pieten konden touwtjespringen. De Pieten hadden ook andere spelletjes voor de kinderen, zodat ze daar eveneens bezig mee konden zijn. Dat was wel zo prettig met het vrij koude weer. Een aantal Pieten had de toegang tot het dak gevonden en maakte dankbaar gebruik van de gelegenheid om vanaf daar naar de kinderen te zwaaien. Na afloop had de feestcommissie voor alle kinderen nog een cadeautje.

Den Hoorn

In Den Hoorn werd Sinterklaas zaterdag met een trekker onthaald in het dorp. Dat was onder begeleiding van muziek van DEK. De ontvangst van de Sint vond plaats op het plein tegenover Goënga. De Pieten brachten de kinderen daar in beweging door samen met hen te gaan dansen en er werd een ronde door het dorp gemaakt met de Pieten op een paar fietsen. De Feestcommissie van Den Hoorn zorgde ervoor dat alle nieuw geboren kinderen in het dorp aan de Sint werden voorgesteld en er was op het eind voor alle kinderen ook een cadeautje.