Texel verdedigt het doel tegen Succes.
Texel verdedigt het doel tegen Succes. Foto: Willem Sangers

Texel'94 verliest van VV Succes

Texel'94 heeft zondagmiddag op eigen veld met 4-2 verloren van VV Succes uit Hippolytushoef.

Texel begon goed aan de wedstrijd en incasseerde deze keer geen snelle tegengoal zoals in de voorgaande twee wedstrijden. De ploeg kwam dankzij een goal van Ids Grisnigt in de achttiende minuut op voorsprong tegen de koploper uit de vierde klasse, maar na een half uur viel de gelijkmaker. De ploegen gingen volgens René Guldemond van Texel'94 met 1-1 de rust in en vervolgens was het Succes dat in de tweede helft al snel uitliep naar 3-1. Texel bleef zijn best doen om dichterbij te komen, maar liet kansen liggen om opnieuw te scoren. In de 64ste minuut had Texel een dot van een kans waar trainer Wouter Rood van Succes van onder de indruk was volgens een verslag van Succes. "Dat was op vijf meter van het doel, maar onze keeper Tom Sijm redde de situatie door zich met ziel en zaligheid op de bal te storten. Een wereldredding.” Het werd uiteindelijk 4-2 voor de gastploeg. Het tweede Texelse doelpunt kwam op naam van Wessel Kiltz. Succes gaat dankzij de overwinning nu samen met Flevo aan de leiding in de vierde klasse met elk 21 punten uit zeven wedstrijden. Texel staat zesde met tien punten uit acht wedstrijden. Komende zondag speelt de ploeg uit tegen Vesdo (Schagerbrug) dat vijfde staat op de ranglijst.